رئیس پژوهشکده چای:

چای با خاصیت ضدویروسی و ضدباکتریایی پرطرفدارتر شده است

چای با خاصیت ضدویروسی و ضدباکتریایی پرطرفدارتر شده است

تهران- ایانا- رئیس پژوهشکده چای موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور گفت: چای ایران به دلیل شرایط اقلیمی خاص و استفاده حداقل از سموم شیمیایی، نسبت به بسیاری از محصولات جهانی سالم‌تر است.

احسان کهنه در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با بیان این‌که چای پس از آب دومین نوشیدنی پرمصرف جهان است؛ گفت: این محصول در بیش از ۱۰۰ کشور تولید شده و نقش بسیار مهمی در اقتصاد جهانی دارد.

رئیس پژوهشکده چای، موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور، افزود: بخش عمده‌ای از چای در کشورهای آسیایی در حال توسعه از جمله چین، هند، ایران و سریلانکا تولید شده و این محصول استراتژیک به دلیل تأثیر عمیق بر معیشت میلیون‌ها نفر به‌ویژه جوامع روستایی و زنان، در کانون توجه قرار دارد.

وی افزود: اثرات سلامت‌بخش چای به‌ویژه پس از همه‌گیری کرونا مورد توجه جهانی قرار گرفته و  خاصیت ضدویروسی و ضدباکتریایی، آن را به یک نوشیدنی‌ پرطرفدارتر از قبل تبدیل کرده است.

کهنه با اشاره به این‌که چای در ایران عمدتاً در استان‌های گیلان و مازندران تولید شده و سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون دلار گردش مالی ایجاد می‌کند؛ افزود: کاشت چای در این مناطق در حفظ محیط‌زیست نقش مؤثری داشته و به جلوگیری از فرسایش خاک و سیلاب کمک می‌کند.

وی گفت: سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) با اختصاص روز 21 مه به نام «روز جهانی چای» تلاش کرده است تا مردم جهان را نسبت به اهمیت این محصول از جنبه‌های اقتصادی، اجتماعی، زیست‌محیطی و سلامت‌بخش آگاه کند.

کهنه با بیان این‌که چای ایران از نظر سلامت نسبت به بسیاری از محصولات جهانی برتری دارد؛ گفت: شرایط اقلیمی مناطق کاشت چای در ایران به‌ویژه بارش برف، به کاهش آفات و بیماری‌ها کمک کرده و نیاز به استفاده از سموم شیمیایی را به حداقل رسانده است. 

وی به این‌که میانگین سنی باغ‌های چای در ایران بیش از ۵۰ سال است؛ اشاره کرد و گفت: بسیاری از آن‌ها نیاز به اصلاح و جایگزینی با ارقام مقاوم‌تر و پربازده‌تر دارند.

کهنه افزود: قرارگیری باغ‌ها در زمین‌های شیب‌دار، مکانیزاسیون را دشوار کرده و کاهش نیروی کار، تغییرات اقلیمی و رقابت با چای وارداتی نیز از دیگر چالش‌های این صنعت است.

رئیس پژوهشکده چای، زیر مجموعه موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور، بیان کرد: فعالیت‌های متعددی از اصلاح ارقام مقاوم به تنش‌های محیطی گرفته تا تولید محصولات فراسودمند و سازگار با محیط‌زیست، در پژوهشکده انجام می‌شود. 

وی با اشاره به این‌که هدف ما تأمین نیازهای نسل جدید مصرف‌کنندگان و تنوع‌بخشی به محصولات چای است؛ گفت: در زمینه کاربردهای غیرخوراکی چای مانند تولید آفت‌کش‌های زیست‌سازگار، روغن چای و محصولات آرایشی و بهداشتی نیز پژوهش‌هایی صورت گرفته است.

کهنه با بیان این‌که «روز جهانی چای» فرصتی  برای صنعت چای ایران است که با تمرکز بر چالش‌ها و فرصت‌های مرتبط برای تقویت جایگاه آن در جهان تلاش کنیم؛ افزود: با اصلاح زیرساخت‌های تولید و افزایش تنوع محصولات می‌توان جایگاه چای ایران را در بازارهای جهانی ارتقا داد.

 

خبرنگار: شهرزاد مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید