مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری غرب استان مازندران:

آتش‌سوزی به ضلع شرقی و صخره‌های الیت محدود شده است

آتش‌سوزی به ضلع شرقی و صخره‌های  الیت محدود شده است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری غرب مازندران، گفت: «بر اساس مشاهدات پهپادی، آتش‌سوزی دارکینگ و وشنار روستای الیت صرفاً در ضلع شرقی و داخل صخره‌ها محدود و فعلاً مهار شده اما همچنان نیازمند حضور و مراقبت مداوم هستیم.»

تهران- ایانا-  مدیرکل  منابع طبیعی و آبخیزداری غرب استان مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا درباره آخرین وضعیت آتش‌سوزی جنگل‌های «دراکینگ» در روستای الیت اظهار داشت: بر اساس بررسی‌های ماهواره‌ای، نخستین آتش‌سوزی در شامگاه یازدهم آبان رخ داد که پس از چهار روز به‌طور کامل مهار شد؛ با این حال، در تاریخ بیست‌وچهارم، نقطه دیگری در مقابل همان منطقه به نام «وشنار» دچار حریق شد. این گفته‌ها روند وقوع دو آتش‌سوزی پی‌درپی در یک پهنه را روشن می‌کند.

مهرداد خزایی پول  با بیان این‌که همکاران یگان حفاظت منابع طبیعی بلافاصله پس از اطلاع از هر دو آتش‌سوزی با تجهیزات کامل در محل حاضر شدند و اقدامات اولیه را انجام دادند، افزود: «این منطقه که عرصه‌ای حفاظت‌شده و بکر است، به دلیل وجود درختان شکسته و لاش‌برگ‌های عمیق، مستعد آتش‌سوزی سطحی در فصل پاییز بوده و شدت باد و وجود خاک پیت‌مانند زیر لاش‌برگ‌ها نیز موجب گسترش و حتی ایجاد آتش‌سوزی زیرزمینی شد.»

خزایی با اشاره به حضور فرمانده یگان منابع طبیعی کشور، ریاست سازمان منابع طبیعی، معاونت امور جنگل و سایر مسئولان در محل حادثه گفت: «برای جلوگیری از گسترش آتش، شب گذشته در ضلع شرقی منطقه که محل اصلی ادامه حریق بود، با حضور ۱۰۰ نفر از نیروهای یگان حفاظت، آتش‌بر به طول ۱۵۰۰ متر و عرض ۱۰ تا ۱۵ متر احداث شد؛ اکنون بر اساس مشاهدات پهپادی، آتش‌سوزی صرفاً در همین ضلع شرقی و داخل صخره‌ها محدود و فعلاً مهار شده اما همچنان نیازمند حضور و مراقبت مداوم هستیم.»

او با اشاره به این‌که تاکنون تمامی کمک‌ها از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، سازمان حفاظت محیط زیست، ستاد مدیریت بحران، استانداری و فرمانداری گرفته تا پرواز بالگردها و هواپیمای ایلیوشین برای آبپاشی تاکنون داخلی بوده است؛ گفت: تاکنون هیچ کمک خارجی دریافت نشده و گزارش‌های مربوط به آن باید از طریق مدیریت بحران کشور بررسی شود.»

خزایی ادامه داد: «خوشبختانه مردم روستاهای الیت، دلیر و مناطق اطراف با حداقل امکانات پای کار آمده و بخشی از عملیات اطفا را بر عهده گرفتند؛ همچنین نیروهای آتش‌نشانی استان تهران با تجهیزات کامل در منطقه حضور دارند.»

مدیرکل منابع طبیعی غرب استان مازندران با توضیح این‌که آتش‌سوزی سطحی و لکه‌ای بوده و آمار دقیق میزان خسارت نیازمند بررسی نقشه‌های ماهواره‌ای و جمع‌بندی ستاد بحران است، درباره منشأ حریق نیز اظهار داشت: «قطعاً عامل انسانی دخیل بوده، اما عمدی یا سهوی بودن آن هنوز مشخص نیست؛ دادستان استان در محل حضور یافته و بررسی‌ها ادامه دارد.»

او در خصوص تلفات گونه‌های جانوری، تأکید کرد: «این موضوع در حوزه وظایف سازمان حفاظت محیط زیست است، زیرا منطقه چهار باغ که آتش‌سوزی در آن رخ داده در سال ۲۰۰۹ ثبت جهانی شده و تحت مدیریت آن سازمان قرار دارد؛ با این حال، نیروهای منابع طبیعی از روز نخست در کنار محیط زیست برای مهار آتش حضور داشته‌اند.»

خزایی همچنین درباره بازتاب حادثه در فضای مجازی گفت: «متأسفانه بیشتر مطالب منتشرشده جنبه احساسی داشته و کمتر به زحمات شبانه‌روزی نیروهای یگان حفاظت پرداخته شده است؛ امیدواریم مدیریت فضای مجازی به گونه‌ای باشد که اقدامات مثبت نیز دیده شود.»

او با اشاره به ضرورت آموزش عمومی و تجهیز پایگاه‌های اطفا حریق، گفت: «با توجه به تغییرات اقلیمی، احتمال تکرار چنین حوادثی وجود دارد، بنابراین احداث پایگاه مجهز به دوربین‌های حساس به تغییرات دما و اتصال آن به مرکز مانیتورینگ اداره کل منابع طبیعی در دستور کار قرار گرفته و همچنین پاکسازی لاش‌برگ‌ها و به‌روز شدن تجهیزات در مناطق صعب‌العبور می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری و مدیریت سریع‌تر آتش‌سوزی‌ها داشته باشد.»

 

خبرنگار: شهرزاد مسعودی

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید