از کاشت تا برداشت؛

راهنمای علمی زراعت سیر در خوزستان

راهنمای علمی زراعت سیر در خوزستان

خوزستان- ایانا- عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، در یک وبینار علمی زراعت سیر را تشریح کرد.

 عبدالستار دارابی، عضو هیئت علمی این مرکز، در وبینار تخصصی زراعت سیر، بر لزوم به کارگیری روش‌های علمی برای افزایش بهره وری و کیفیت این محصول تاکید کرد.

ارزش غذایی و دارویی سیر
وی در آغاز به ارزش غذایی و اثرات دارویی گیاه سیر اشاره کرد و گفت: سیر با دارا بودن ترکیبات موثره، نقش بسزایی در کاهش کلسترول و قند خون، درمان بیماری های عروق کرونری قلب و جلوگیری از لخته شدن خون ایفا می کند.

روشهای ازدیاد سیر
این پژوهشگر، روش های ازدیاد این گیاه را برشمرد و اظهار داشت: تکثیر سیر عمدتاً از طریق کشت سیرچه (حبه های سیر)، کشت سیرچه های هوایی (بولبول) و نیز روش ریزازدیادی صورت می گیرد.

تهیه بستر و اصول کاشت
دارابی در ادامه به روش تهیه بستر و کاشت صحیح سیر پرداخت و تصریح کرد: برای کشت باید از سیرچه هایی سالم و با وزن مناسب بین ۱ تا ۹ گرم استفاده شود. عمق مناسب کاشت سیرچه ها ۳ تا ۵ سانتیمتر است و باید به صورت قائم در خاک قرار گیرند.

تاکید بر کشت ژنوتیپ های بومی
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات خوزستان با تاکید بر لزوم توجه به شرایط بومی هر منطقه، خاطرنشان کرد: در هر منطقه، بهتر است ژنوتیپ ها و ارقام بومی خود آن منطقه کشت شوند تا بهترین سازگاری و عملکرد حاصل شود.

الگوی کشت و زمان بندی در خوزستان
وی مناسب ترین تاریخ کاشت سیر در استان خوزستان را ۱۵ شهریورماه عنوان کرد و افزود: در این شرایط، مناسبترین فاصله برای ردیف های کاشت ۲۰ سانتیمتر و فاصله بهینه سیرچه ها روی هر ردیف، ۷ سانتیمتر است.

زمان مناسب برداشت
دارابی در پایان در مورد نشانه های رسیدگی محصول گفت: زمان مناسب برداشت سیر هنگامی است که در ۵۰ تا ۸۰ درصد بوته ها ؛برگ های سیر افتاده و شروع به خشک شدن کرده باشند. رعایت این زمان برای حفظ کیفیت و ماندگاری محصول ضروری است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید