معاون وزیر جهاد کشاورزی:

اگر فقط ۱۰ درصد ضایعات کشاورزی را کم کنیم، ۱۳ میلیون تن غذا باز می‌گردد

اگر فقط ۱۰ درصد ضایعات کشاورزی را کم کنیم، ۱۳ میلیون تن غذا باز می‌گردد

به گفته رئیس سازمان تات، در ایران بین ۲۰ تا ۳۰ درصد محصولات کشاورزی دچار ضایعات می‌شوند و اگر تنها ۱۰ درصد این میزان کاهش یابد، حدود ۱۳ میلیون تن غذا قابل بازگردانی است.

تهران- ایانا- ‌رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)  با اشاره به رویکرد شفاف وزیر جهادکشاورزی در بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش کشاورزی برای ارتقای بهره‌وری، مدیریت ضایعات و اصلاح الگوی مصرف را از محورهای اصلی برنامه‌ها عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار ایانا، غلامرضا گل‌محمدی درنشست خبری همایش مدیریت ضایعات محصولات کشاورزی و ترویج فرهنگ صحیح مصرف، که روز شنبه ۱ آذر ماه برگزار شد با بیان این‌که بانک جهانی و سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد «دسترسی همه مردم به غذای سالم» را محور تعریف امنیت غذایی می‌دانند، افزود: «این رویکرد در سند دانش‌بنیان امنیت غذایی نیز بر چهار ستون «دسترسی»، «تولید غذای سالم»، «فرهنگ صحیح مصرف» و «پایداری منابع» استوار است.»

گل‌محمدی با اشاره به آمارهای موجود درباره تلفات و ضایعات کشاورزی، گفت: «در منطقه خاورمیانه بین ۱۸ تا ۴۵ درصد محصولات کشاورزی دچار ضایعات می‌شوند و در ایران نیز آمار ارائه‌شده بین ۲۰ تا ۳۰ درصد است.»

 او با بیان این‌که تولیدات کشاورزی کشور حدود ۱۳۰ میلیون تن برآورد می‌شود، مطرح کرد: «اگر تنها ۱۰ درصد از این ضایعات کاهش یابد، حدود ۱۳ میلیون تن غذا قابل بازگردانی است که رقم قابل‌توجهی محسوب می‌شود.»

گل‌محمدی با اشاره به اهمیت فرهنگ‌سازی مصرف در محصولات پرمصرف مانند برنج، گفت: «وقتی هر دانه برنج ۹۹ سی‌سی آب مصرف می‌کند، باید فرهنگ مصرف صحیح از دوران دبستان تا رسانه‌ها و مساجد نهادینه شود؛ حتی کاهش مقدار برنج در یک بشقاب می‌تواند در مجموع تأثیر چشمگیری در مصرف آب و انرژی داشته باشد.»

او با تأکید بر اهمیت این موضوع در ساختار برنامه‌ریزی کشور اعلام کرد: «در سازمان تات طرح کلان مدیریت ضایعات آغاز شده و وزیر نیز مشاور ویژه برای این حوزه منصوب کرده است؛ فردی که خود مدیریت طرح کلان ضایعات بخش کشاورزی را بر عهده دارد.»

معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به همایش مدیریت ضایعات محصولات کشاورزی و ترویج فرهنگ صحیح مصرف بیان کرد:  «هدف از برگزاری این همایش را ارائه برنامه عملیاتی برای مدیریت ضایعات و فرهنگ‌سازی مصرف  است  و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به‌عنوان مرجع علمی بخش کشاورزی، متولی برگزاری همایش‌هاست و در سال گذشته بسیاری از نشست‌هایی که خروجی عملی نداشت، لغو شد.»

گل‌محمدی با اشاره سه محور اصلی این همایش شامل سیاست‌گذاری، فرهنگ‌سازی مصرف و تدوین برنامه‌های عملیاتی، افزود: «سیاست‌گذاری کلان این رویداد به حوزه نمایندگی ولی‌فقیه واگذار شده زیرا یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های فرهنگ‌سازی در کشور حوزه‌های علمیه، مساجد و محله‌ها هستند.»

او با تأکید بر این‌که همه بخش‌ها از جمله معاونت‌های وزارتخانه، بخش خصوصی، شرکت‌های دانش‌بنیان، تشکل‌ها، اصناف، دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی دعوت شده‌اند تا در این حرکت ملی مشارکت کنند، خاطرنشان کرد: «این همایش از جنس همایش‌های علمی رایج نیست و علاوه بر مقالات علمی، بر ارائه مقالات کلیدی و راهبردی همراه با راهکارهای اجرایی تمرکز دارد.»

رئیس سازمان تات با بیان این‌که هدف این همایش دستیابی به خروجی‌های عملی و کاربردی است، اظهار داشت: جزئیات برنامه‌ها و مراحل اجرایی طرح در ادامه ارائه خواهد شد.

 

 

خبرنگار: شهرزاد مسعودی

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید