فعال بخش تحقیق و توسعه و کنترل کیفی محصولات کشاورزی:

سهم ایران از کشاورزی ارگانیک کمتر از میانگین جهانی است

سهم ایران از کشاورزی ارگانیک کمتر از میانگین جهانی است

محمدمهدی‌پوراحسان با اشاره به کم‌آبی و دشواری‌های تولید ارگانیک گفت کشاورزان ارگانیک به‌دلیل پرهیز از کودهای شیمیایی با هزینه و زحمت بیشتری مواجه‌اند. او تأکید کرد سهم کشاورزی ارگانیک در ایران کمتر از یک درصد است و نیاز به حمایت بیشتری دارد.

تهران-ایانا-  به گفته‌ی فعال بخش تحقیق و توسعه و کنترل کیفی تولیدات گیاهی،  سهم کشاورزی ارگانیک در ایران کمتر از یک درصد و پایین‌تر از میانگین جهانی است و توسعه آن نیازمند حمایت و برنامه‌ریزی جدی برای حفظ سلامت خاک و پایداری کشاورزی است.

 محمدمهدی‌ پوراحسان، در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا، درباره وضعیت کشاورزی ارگانیک در کشور گفت: «یکی از چالش‌هایی که امسال کشاورزان با آن مواجه بودند، مسئله کم‌آبی بود. ما مستقیماً تولیدکننده محصولات کشاورزی نیستیم اما از طریق کشاورزانی  که با آن‌ها همکاری داریم به‌خوبی متوجه شدیم که فشار تنش آبی بر کشاورزان ارگانیک بسیار بیشتر از کشاورزان معمولی است.»

WhatsApp Image 2025-11-04 at 09.36.51_da3c1475

او افزود: «کشت ارگانیک نسبت به کشت غیرارگانیک سختی‌های بسیار بیشتری دارد. کشاورز غیرارگانیک می‌تواند از کودهای شیمیایی استفاده کند و بازده بیشتری از زمین بگیرد، اما کشاورز ارگانیک باید از کود حیوانی یا کمپوست‌های گیاهی بهره ببرد که هم هزینه‌بر است و هم انرژی زیادی می‌طلبد.»

پوراحسان با اشاره به نقش به‌کالا مارکت در حمایت از تولیدکنندگان ارگانیک گفت: «یکی از اهداف مهم ما در به‌کالا مارکت حمایت از کشاورزان ارگانیک است تا بتوانند با خیال راحت‌تری محصولات خود را به فروش برسانند. ما در برخی موارد به‌صورت کشت قراردادی یا پیش‌خرید محصولات با کشاورزان همکاری می‌کنیم تا فشار اقتصادی آن‌ها کمتر شود.»

او خاطرنشان کرد که سهم کشاورزی ارگانیک در ایران هنوز کمتر از یک درصد است و از میانگین جهانی پایین‌تر است و گفت: «اما  با حمایت از این بخش   بیشتری از کشاورزی کشور   را به سمت ارگانیک شدن هدایت کرد. این کار فقط یک اقدام اقتصادی نیست، بلکه قدمی برای حفظ سلامت خاک و آینده کشاورزی ایران است.»

خبرنگار، صبا طاهری

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید