معاون پژوهشی انستیتو ماهیان خاویاری:
۷ تن خاویار ایران به ۳۳ کشور صادر شد

تهران- ایانا- عضو هیأت علمی و معاون پژوهشی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری گفت: ایران در سال ۱۴۰۳ از نظر ارزش صادرات خاویار در رتبه چهاردهم جهانی قرار گرفت اما از نظر قیمت واحد، با بالاترین میانگین فروش، جایگاه نخست را به دست آورد.
محمود محسنی در گفتوگو با خبرنگار ایانا با اشاره به روند رو به رشد تولید خاویار در جهان اظهار داشت: تولید جهانی خاویار در سال ۲۰۱۴ حدود ۲۹۰ تن بود که این میزان در سال ۲۰۲۴ به ۶۵۰ تن رسید و در دهه اخیر چین با تخمین تولید سالانهای بین ۷۵ تا ۱۴۴ تن، به بزرگترین تولیدکننده خاویار جهان تبدیل شده است.
عضو هیأت علمی و معاون پژوهشی انستیتو تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری افزود: در سال ۲۰۱۶ تولید جهانی خاویار ۳۴۰ تن برآورد شد و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۵ این میزان به بیش از ۷۵۰ تن رسیده و با توجه به چرخه هشتساله تولید خاویار، برآوردهای جهانی تولید این محصول را بین ۵۰۰ تا ۲ هزار تن متغیر میداند.
محسنی با بیان اینکه نگرانیهایی درباره عرضه بیش از تقاضا وجود دارد که میتواند به کاهش قیمت و سودآوری منجر شود؛ تصریح کرد: نبود کنترل کیفیت و نیاز به ایجاد تقاضای متناسب با افزایش تولید از چالشهای اصلی در تجارت جهانی خاویار است.
معاون پژوهشی انستیتو ماهیان خاویاری افزود: هماکنون ۴۵ کشور جهان در زمینه تولید گوشت ماهیان خاویاری فعال بوده که اغلب فاقد ذخایر طبیعی این ماهیان هستند.
وی ادامه داد: بر اساس آخرین آمار فائو، ایران نیز در این آمار رتبه سوم تولید گوشت ماهیان خاویاری را به خود اختصاص داده و سهم آن از تولید جهانی خاویار در سال ۲۰۲۳ حدود ۴ درصد بوده است.
محسنی با بیان اینکه ایران در سال ۱۴۰۳ از نظر ارزش صادرات خاویار در رتبه چهاردهم جهانی و از نظر قیمت واحد، با بالاترین میانگین فروش، جایگاه نخست را به دست آورد؛ گفت: در همین سال، بیش از ۷ تن خاویار ایرانی به ۳۳ کشور صادر شد و برآوردها نشان میدهد همین میزان نیز بهصورت مسافری از کشور خارج شده است.
وی تأکید کرد: این آمارها اهمیت تلاشهای علمی و پژوهشی در راستای حفظ، ارتقا و تثبیت جایگاه ایران در بازار جهانی خاویار و تقویت برند ملی آن را دوچندان میکند.
خبرنگار: شهرزاد مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید