مدیرکل دفتر بازسازی و حفظ ذخایر ژنتیکی آبزیان:
رشد چشمگیر تولید و صادرات خاویار/ احیای ذخایر آبزیان بومی در ایران ادامه دارد

تهران- ایانا- مدیرکل دفتر بازسازی و حفظ ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران، گفت: پرورش ماهیان خاویاری در ۲۲ استان کشور گسترش یافته و در فاز دوم توسعه، هدفگذاری برای تولید بیش از ۱۴۰ تن خاویار و ۲۰ هزار تن گوشت ماهیان خاویاری انجام شده است.
ناصر کرمیراد، در گفتوگو با خبرنگار ایانا با اشاره به توسعه چشمگیر صنعت پرورش ماهیان خاویاری و برنامههای احیای ذخایر آبزیان بومی در کشور و ظرفیتهای اقلیمی مناسب، گفت: پرورش ماهیان خاویاری در ۲۲ استان کشور گسترش یافته و در فاز دوم توسعه، هدفگذاری برای تولید بیش از ۱۴۰ تن خاویار و ۲۰ هزار تن گوشت ماهیان خاویاری انجام شده است.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفظ ذخایر ژنتیکی آبزیان اظهار داشت: در سال ۱۴۰۳، تولید گوشت ماهیان خاویاری به بیش از ۶۵۰ تن رسیده که نشاندهنده رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال قبل است، همچنین تولید خاویار کشور از ۲۱.۶ تن در سال گذشته به بیش از ۲۵.۱ تن افزایش یافته که رشدی ۱۷ درصدی را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه در حوزه صادرات، بیش از ۷.۵ تن خاویار از طریق گمرک صادر شده و تخمین زده میشود بخش قابل توجهی نیز بهصورت مسافری و چمدانی به خارج از کشور منتقل شده باشد افزود: خاویار ایران همچنان در بازار جهانی بیرقیب بوده و مشتریان خاص خود را دارد.
از سوی دیگر، کرمیراد به برنامههای احیای ذخایر آبزیان بومی همزمان با هفته جهاد کشاورزی اشاره کرد و این برنامه شامل تکثیر و رهاسازی گونههای بومی در شش استان از جمله خوزستان و سیستان و بلوچستان دانست.
وی با تأکید بر موفقیت در تکثیر پنج گونه بومی در منابع آبی خوزستان، از جمله بنی، گتان، برزم، انزه و شیر بت، از اجرای این طرح در تالابهای حورالعظیم و شادگان خبر داد و گفت: با بهبود شرایط تأمین آب در سیستان و بلوچستان، مرکز زهک زابل مجدداً به چرخه تولید بازگشته است.
مدیرکل شیلات ایران خاطرنشان کرد: سرمایهگذاری در این حوزه سودآور است و داشبوردهای سرمایهگذاری برای توسعه صنعت ماهیان خاویاری در استانهای مختلف آماده شدهاند که با ادامه این روند، ظرفیت تولید و صادرات کشور در حال افزایش بوده و فرصتهای جدیدی برای سرمایهگذاری فراهم شده است.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید