فعال عرصه واردات دانه قهوه مطرح کرد:
دانش و صنعت باید همگام شوند تا صنعت قهوه در ایران رشد کند
محیا صادقی، عنوان کردکه با ارتقای دانش و استفاده از فناوریهای روز دنیا و حمایت مسئولان دولت، صنعت قهوه میتواند در ایاران شکوفا شود.
تهران-ایانا-به گفته فعال زنجیره تامین دانه قهوه شرکتهای فعال در این زنجیره نباید فقط در تولید، سود اقتصادی و جنبه مادی تولید را در نظر بگیرند، بلکه باید رشد و ارتقای دانش دیگر تولیدکنندگان و مصرف کنندگان را در قالب مسئولیت اجتماعی در دستور کار خود قرار دهند.
محیا صادقی در گفتوگو با خبرنگار ایانا، بیان کرد:« بهره گیری از دانش صاحب نظران حوزه قهوه در رشد این صنعت کمک شایانی به شکوفایی این صنعت در ایران خواهد کرد، برای نمونه، کتاب «گیتار شناسی قهوه» اثر جمیز هافمن، یکی از صاحبنظران صنعت قهوه، که برای اولین بار در ایران ترجمه شد و در اختیار فعالان این صنعت قرار گرفت توانست، اطلاعات خوبی را در اختیار فعالان این صنعت قرار دهد.
به گفتهی او، این کتاب به معرفی منشأ گیاه قهوه، گونهها و واریتههای مختلف آن و تاریخچه پیدایش و گسترشش در جهان پرداخته و سپس با نگاهی دقیق، به بررسی مناطق عمده کشت قهوه در آمریکای لاتین، آفریقا، آسیا و اقیانوسیه میپردازد و ویژگیهای اقلیمی، روشهای کشت و تفاوتهای طعمی قهوههای هر منطقه را بهتفصیل شرح میدهد.»
او ادامه داد: «در ادامه، روشهای گوناگون فرآوری دانههای قهوه (شسته، طبیعی، عسلی و...) و تأثیر آنها بر طعم نهایی بررسی میشود. فصلهایی از کتاب نیز به علم و هنر رست قهوه، مراحل مختلف آن، نقش دما و زمان در ایجاد عطر و طعم، و نحوه انتخاب رست مناسب اختصاص دارد. اهمیت آسیابکردن صحیح، اندازه دانهی آسیابشده و تأثیر آن بر عصارهگیری نیز از موضوعات کلیدی هستند که بهخوبی توضیح داده شدهاند.»
او تشریح کرد: «صنعت قهوه در ایران هنوز به خوبی از پناسیلهای خود استفاده نکرده است و از نگاه مسئولان دولتی نیز مغفول مانده است، با حمایتهای درست و اصولی مسئولان دولت چه در وزارت جهاد کشاورزی و چه در وزارت صمت و همچنین همگام شدن این صنعت با دانش و فناوریهای روز دنیا این صنعت به خوبی میتواند در ایران رشد کند.»
خبرنگار، صبا طاهری
دیدگاه تان را بنویسید