در جست‌وجوی «رمپ»؛ پرطرفدارترین ماده غذاییِ بهار

در جست‌وجوی «رمپ»؛ پرطرفدارترین ماده غذاییِ بهار

هر سال فقط برای چند هفته در فصل بهار، رمپ‌ها انگار به شکلی جادویی سر از منوی رستوران‌های سراسر آمریکا درمی‌آورند. این گیاهان از کجا می‌آیند و اگر روزی وارد آشپزخانهٔ شما شدند، چطور باید از آن‌ها استفاده کرد؟

کدخبر: 135158

تهران-ایانا- اوایل ماه می، در حالی که بسیاری مشغول جشن «سینکو دِ مایو» بودند — مناسبتی مکزیکی که هر سال پنجم ماه مه برگزار می‌شود و در آمریکا بیشتر با مهمانی، موسیقی و نوشیدنی‌های مکزیکی شناخته می‌شود — گروه کوچکی از علاقه‌مندان غذا در بروکلینِ نیویورک دور هم جمع شدند تا مراسمی کاملاً متفاوت را جشن بگیرند: آغاز فصل «رمپ».

در مقابلِ آن فضای جشن شلوغ، این جمع کوچک در بروکلین برای چیزی ساده‌تر اما برای عاشقان غذا بسیار هیجان‌انگیز گرد هم آمده بودند: رسیدن فصل رمپ؛ گیاه وحشی خوش‌عطری از خانوادهٔ سیر و پیاز که در شمال‌شرق آمریکا نشانهٔ آغاز بهار به حساب می‌آید.

دلفین خارانیا، سرآشپز اجرایی و یکی از شرکای رستوران «لیلند ایتینگ اند درینکینگ هاوس»، می‌گوید: «رمپ برای ما خیلی خاص است، چون اولین نشانهٔ بهار محسوب می‌شود.»

او برای این شام ویژه رمپ، یک منوی پنج‌مرحله‌ای طراحی کرده بود تا نشان دهد این گیاه چقدر در آشپزی انعطاف‌پذیر است. در منو غذاهایی مثل فوکاچیای پستوِ رمپ، ماهی خامِ تروت با رمپ ترشی‌شده، و پاستای فرفاله با سس کرمیِ رمپ دیده می‌شد.

حتی یکی از نوشیدنی‌ها هم با الهام از رمپ تهیه شده بود: «رمپ گیبسون»؛ نسخه‌ای خلاقانه از کوکتل کلاسیک مارتینی که به جای پیاز ترشیِ معمول، با رمپ ترشی‌شده تزئین می‌شد.

در فرهنگ غذایی آمریکا که مدهای خوراکی مدام می‌آیند و می‌روند، هیجانی که هر سال با شروع فصل «رمپ»‌ها به وجود می‌آید، برخلاف بسیاری از ترندهای زودگذر، دوام آورده است؛ ترندهایی مانند تبِ «گوجه‌فرنگی خشک‌شده» در دهه ۹۰ یا دوره‌ای که تقریباً روی هر غذایی بیکن می‌گذاشتند تا جذاب‌تر و مدرن‌تر به نظر برسد. اما رمپ‌ها هنوز محبوب مانده‌اند. بخشی از این محبوبیت به خاص بودن خودِ رمپ برمی‌گردد؛ گیاهی وحشی از خانوادهٔ سیر، تره‌فرنگی و پیاز که طعمی تند، معطر و عمیق دارد.⁠

فصل رمپ بسیار کوتاه است و معمولاً فقط سه تا شش هفته، از اواخر مارس تا ماه مه، ادامه دارد. مردم رمپ را هم به خاطر طعم متفاوتش و هم به خاطر کاربرد زیادش در آشپزی دوست دارند. دلفین خارانیا، می‌گوید: «نکته جالب درباره رمپ این است که با وجود طعم خاص خودش، می‌توان تقریباً مثل پیازچهٔ بهاری از آن استفاده کرد.»⁠

آشپزهای حرفه‌ای، از رستوران‌های لوکس گرفته تا ساندویچی‌های به‌روز، معمولاً چندان مایل نیستند بگویند رمپ‌هایشان را از کجا تهیه می‌کنند. وقتی از خارانیا پرسیدند رمپ‌هایش را از کجا می‌آورد، فقط گفت: «جواب کوتاهش این است که یک آدم مطمئن دارم.»⁠

با اینکه رمپ حالا دارد خارج از دایره علاقه‌مندان جدی غذا هم محبوب می‌شود، طرفداران واقعی‌اش اما معتقدند هرگز از مد نمی‌افتد. آنا کابایرو، سرآشپز رستوران «هر پلیس ساپر کلاب» در فیلادلفیا، می‌گوید: «بین سرآشپزهای ساحل شرقی شوخی‌ای هست که می‌گویند رمپ بیش از حد بزرگ شده. اما من همیشه اولین نفری هستم که می‌گویم: “نه، واقعاً آن‌قدر که تعریفش را می‌کنند خوب است.»

 

منبع:وال استریت ژرنال

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید