طرح‌های آبخیزداری در استان سمنان 70 درصد خسارت سیل را کاهش می‌دهد

طرح‌های آبخیزداری در استان سمنان 70 درصد خسارت سیل را کاهش می‌دهد

رئیس اداره کنترل سیل و آبخوان‌داری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: طرح‌های آبخیزداری در استان سمنان 70 درصد خسارت سیل را کاهش می‌دهد.

کدخبر: 75520

به گزارش خبرنگار ایانا در استان سمنان، محمدرضا رجبی با بیان اینکه اجرای طرح‌های آبخیزداری ضامن کاهش سیل و تغذیه آبخوان‌ها است اظهار کرد: با اجرای طرح آبخیزداری از سال 1370 تا 1398 سالانه با فرض 3 بار آبگیری این سازه‌ها در سال 8.5 میلیون مترمکعب آب نفوذ و آبخوان‌ها را تغذیه و از طرفی می‌تواند در سال 85.6 میلیون مترمکعب کنترل سیلاب در سطح استان انجام می‌شود.

رجبی اظهار کرد: اعتبارات صندوق توسعه در بخش آبخیزداری در سال 1397 184 میلیون ریال و در سال 1398 حدود 342 میلیون ریال بوده است

وی ادامه داد: اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در مناطقی که تحت پوشش این عملیات قرار می‌گیرند در بحث پیشگیری از سیلاب حفاظت خاک، احیای پوشش گیاهی و نفوذپذیری و تغذیه آبخوان تأثیر بسزایی دارد.

رئیس اداره کنترل سیل و آبخوان‌داری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه سیل واقعیتی انکارناپذیر است، افزود: ایران کشوری سیل‌خیز است که پدیده سیل به سبب شرایط اقلیمی و قهری رخداد قطعی است و ازاین‌رو سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری با اقدامات پیشگیرانه آبخیزداری و آبخوان‌داری در نظر دارد بر اساس مطالعات دقیق و کاربردی میزان وقوع سیل را بین 50-70 در صد کاهش دهد.

رجبی با تأکید بر ضرورت توسعه آبخیزداری و آبخوان‌داری گفت: استـــان سمنان با سطحی معادل 9 میلیون و 757 هزار و 835 هکتار که 4 میلیون و 228 هزار و 971 هکتار مربوط به منـاطق کویری و مساحت 5 میلیون و 528 هزار و 864 هکتار مربوط به حوزه‌های آبخیز در سطح استان بوده که قابل‌برنامه‌ریزی است.

وی با اشاره به اهمیت اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در استان سمنان تصریح کرد: حفظ خاک، کنترل رسوب و مهار فرسایش به مباحث مدیریت ریسک سیل، پیشگیری از خسارت سیل، حفظ آب، پایداری آب در چرخه طبیعت و اکوسیستم طبیعی در سطح استان سمنان از جمله مزایای فعالیت آبخیزداری و آبخوان‌داری به شمار می‌رود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید