رئیس انجمن شیر خشک و غذای کودک مطرح کرد؛

تولید ماهانه ۶ تا ۶.۵ میلیون تن شیر خشک در کشور/قیمت‌گذاری دستوری، هزینه‌های ۴ برابری حمل را بر دوش تولیدکننده می‌گذارد

تولید ماهانه ۶ تا ۶.۵ میلیون تن شیر خشک در کشور/قیمت‌گذاری دستوری، هزینه‌های ۴ برابری حمل را بر دوش تولیدکننده می‌گذارد

تهران-ایانا-رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک، ضمن تأکید بر خودکفایی کشور و استانداردهای روز دنیا در فرمولاسیون این محصول، تصریح کرد که به دلیل اعمال سیاست‌های دستوری در نرخ‌گذاری، تمامی بار مالی ناشی از تورم هزینه‌های حمل‌ونقل و تأمین مواد اولیه، عملاً بر دوش تولیدکننده بوده و قدرت بازسازی و توسعه این صنعت استراتژیک را با چالش جدی مواجه کرده است.

صبا طاهری خبرنگار
کدخبر: 138130

هانی تحویل‌زاده، در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا، وضعیت فعلی ظرفیت‌های تولیدی کشور اظهار کرد: «در حال حاضر ۶ کارخانه فعال در داخل کشور داریم که ماهانه حدود ۶ تا ۶.۵ میلیون عدد شیرخشک نوزاد تولید می‌کنند؛ این در حالی است که مصرف ماهانه کشور بین ۵ تا ۵.۵ میلیون قوطی برآورد می‌شود و ما همواره مقداری مازاد بر نیاز مصرفی کشور تولید داریم.»

او با اشاره به سطح فناوری کارخانجات داخلی افزود: «تمامی برندهای نام‌آشنا و مطرح جهانی در داخل کشور تحت لیسانس تولید می‌شوند. صنعت شیرخشک اطفال از منظر فناوری تولید، خطوط‌تر و خشک و فرمولاسیون، کاملاً با آخرین دانش و استانداردهای روز دنیا مطابقت دارد و ایران با تکیه بر این ۶ مجموعه تولیدی، جایگاهی بی‌نظیر در منطقه خاورمیانه دارد.»

 

وضعیت صادرات شیر خشک

تحویل‌زاده در پاسخ به سؤالی درباره امکان صادرات مازاد تولید توضیح داد: «با توجه به اینکه خطوط تولید شیر خشک نوزاد از تخصیص ارز یارانه‌ای بانک مرکزی و سازمان غذا و دارو بهره‌مند می‌شود و دولت روی آن سوبسید می‌پردازد و نمی‌شود محصولی را که با منابع متعلق به مردم کشور تولید شده، صادر کرد. با این حال، صادرات از مسیر رویه «ورود موقت» امکان‌پذیر است؛ به این صورت که اگر خریدار یا مشتری خارجی مواد اولیه را رأساً وارد کرده یا ارز خرید آن را در اختیار تولیدکننده قرار دهد، عملیات فراوری انجام و صادرات صورت می‌گیرد.»

 

مرزها باز است؛ مشکل از تراکم ناوگان در پایانه‌هاست

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد درباره وضعیت لجستیک و تردد ناوگان تجاری در بحران‌ها و شرایط جنگی تصریح کرد:«هیچ مرز زمینی یا دریایی بسته‌ای نداریم. مسئله اصلی انتقال بار ترافیکی و فشار بنادر جنوبی (نظیر بندرعباس) به سمت پایانه‌های زمینی است. همین امر موجب اشباع ظرفیت ناوگان و شکل‌گیری صف‌های طولانی شده است، تا جایی که گاهی شرکت‌های تولیدی باید تا ۲ ماه در نوبت اجاره کامیون و حمل محموله منتظر بمانند.»

او با رد شایعات پیرامون بروز بحران در مبادی ورودی افزود: «مبادی وارداتی مرزهای رازی، بازرگان، ترکیه، آذربایجان، ارمنستان و همچنین ترانزیت ریلی از افغانستان و آسیای میانه (قزاقستان و قرقیزستان) دایر است. مبدأ اصلی مواد اولیه ما اروپاست که از خاک ترکیه عبور می‌کند و تجمع ناوگان در پایانه‌های ترکیه به دلیل فشار بار وارده است، نه مسدودی مرزها.»

تحویل‌زاده در خصوص تأثیر تحولات بین‌المللی و جنگ بر تعامل با شرکای اروپایی بیان کرد: «واقعیت این است که حتی پیش از شرایط کنونی نیز به علت تحریم‌ها، ارتباط مستقیمی با  شرکت‌های غربی وجود نداشت و خریدها از طریق شرکت‌های واسط نظیر دفاتر ترکیه، تعویض اسناد بازرگانی و کشورهای ثالث به مقاصد میانی مانند عراق و لبنان انجام می‌شد. بنابراین تنش‌های منطقه‌ای اخیر تغییر بنیادینی در مکانیزم ارتباطات تجاری ما با شرکای اروپایی ایجاد نکرده است.»

 

جهش ۴ برابری هزینه‌های لجستیک و قیمت‌های دستوری

او با تأیید شدید افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل به‌ویژه از بندر مرسین ترکیه تأکید کرد: «کشتیرانی همواره اقتصادی‌ترین شیوه حمل کالا بوده است؛ وقتی ناوگان دریایی با چالش مواجه شود و بار بر دوش حمل‌ونقل جاده‌ای و ریلی بیفتد و کالا نیز مثل شیرخشک حیاتی و حساس باشد، رقابت بر سر ترخیص سریع‌تر نرخ‌ها را تصاعدی بالا می‌برد؛ به طوری که کرایه‌های حمل در حال حاضر نسبت به قبل ۴ برابر شده است.»

تحویل‌زاده در ادامه گفت: «از آنجا که شیرخشک نوزاد مشمول نرخ‌گذاری دستوری سازمان غذا و دارو است، کوچک‌ترین افزایش قیمتی به مصرف‌کننده نهایی منتقل نشده است. ما مستندات افزایش  هزینه‌ها و لزوم به روزرسانی قیمت‌ها را به مراجع تصمیم‌گیر ارائه داده‌ایم، اما سیاست دولت جلوگیری از تحمیل فشار اقتصادی به خانواده‌هاست. در عمل، این تولیدکننده است که بار سنگین ناشی از فرسودگی خطوط، کاهش حاشیه سود و دشواری تأمین نقدینگی نوسازی را به تنهایی به دوش می‌کشد.»

 

تداوم بی‌وقفه تولید و توسعه زیرساخت در کوران بحران

رئیس انجمن شیرخشک نوزاد با اشاره به پایداری خطوط تولید و روحیه نیروی انسانی در روزهای سخت جنگی خاطرنشان کرد: «طبیعی است که در شرایط بحران همه دغدغه و اضطراب آینده را داشته باشند، اما پرسنل خطوط تولید با تمام وجود پای کار ایستادند و اعلام کردند که در محیط کارخانه احساس آرامش و انگیزه بیشتری برای خدمت دارند. در طول روزهای بحرانی نه‌تنها حتی یک ساعت وقفه در چرخه تولید رخ نداد، بلکه عملیات احداث یک انبار مکانیزه ۲ هزار متری جدید نیز با همکاری پیمانکاران آغاز و تکمیل شد تا زنجیره تاب‌آوری صنعت شیرخشک کشور تقویت گردد.»

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید