عضو هئیت مدیره انجمن قهوه:

ثبت سفارش‌های معطل، زنجیره تأمین را مختل می‌کند

ثبت سفارش‌های معطل، زنجیره تأمین را مختل می‌کند

به‌گفته محمدرضا امیری‌فرد روندهای طولانی تخصیص ارز و نوع سهمیه‌بندی‌های جدید روند تولید را تولید کند کرده است، این صنعت نیازمند همکاری و توجه مسئولان دولت برای تولید باکیفیت است.

تهران-ایانا- عضو هیئت‌مدیره انجمن قهوه، با اشاره به کند شدن روند تولید به دلیل  مشکلات اخیر در ثبت سفارش و تخصیص ارز واردات قهوه، تأکید کرد، بخشی از فعالان تخصصی این حوزه به‌دلیل نوع جدیدی از سهمیه‌بندی ها  با محدودیت‌هایی روبه‌رو شده‌اند.

محمدرضا امیری فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با بیان اینکه مشکلات و نیازهای این صنعت در سال‌های اخیر بارها به مسئولان منتقل شده است، خواستار شفاف‌سازی و همکاری نزدیک‌تر دستگاه‌های مسئول با فعالان صنعت قهوه شد.

امیری-فرد-copy-410x285

 او بیان کرد: « صنعت قهوه هنوز آن‌گونه که باید مورد توجه قرار نگرفته است. هرچند مسئولان دولتی بر ضرورت حمایت از این صنعت تأکید کردند و این اظهارات امیدبخش است، اما فعالان قهوه انتظار دارند این وعده‌ها در عمل نیز تحقق یابد.»

او  در توضیح وضعیت ایجادشده پس از اعمال قانون انتزاع افزود: «در ابتدا روند تخصیص و ثبت سفارش وضعیت قابل قبولی داشت، اما با اعمال سهمیه‌بندی جدید، برخی شرکت‌های باسابقه و متخصص در واردات قهوه با محدودیت‌هایی مواجه شدند. در مقابل، برخی شرکت‌هایی که سابقه مشخصی در این صنعت نداشتند، سهم بیشتری در ثبت سفارش‌ها دریافت کرده‌اند. این موضوع برای فعالان قدیمی صنعت ابهاماتی ایجاد کرده است.»

به گفته امیری‌فرد، این شرایط موجب شده ظرفیت واردات برخی شرکت‌ها به‌شدت کاهش یابد. او تصریح کرد: «کاهش سهمیه‌ها باعث شده میزان واردات بسیاری از شرکت‌های فعال به‌طور قابل‌توجهی محدود شود، درحالی‌که این شرکت‌ها طی سال‌های گذشته با تأمین مستمر قهوه باکیفیت، نقش مهمی در بازار داخلی داشته‌اند.»

او  همچنین به مشکلات مربوط به تخصیص ارز اشاره کرد و گفت: «در برخی موارد، زمان انتظار برای دریافت تخصیص ارز بسیار طولانی شده است. این تأخیرها در مواردی موجب نگرانی تأمین‌کنندگان خارجی و بروز مشکلات در اجرای قراردادها شده است. حتی پس از صدور تخصیص ارز نیز فرایندهای اداری برای تمدید یا ویرایش ثبت سفارش‌ها همچنان با چالش همراه است.»

عضو هیئت‌مدیره انجمن قهوه با تأکید بر لزوم همراهی بیشتر دستگاه‌های مسئول خاطرنشان کرد: «صنعت قهوه صنعتی سالم، پویا و دارای ظرفیت رشد است. انتظار ما این است که جهاد کشاورزی و بانک مرکزی با همکاری و تسهیل فرایندها، از فعالان این حوزه حمایت مؤثرتر به‌عمل آورند تا امکان واردات منظم و باکیفیت قهوه برای تأمین نیاز بازار داخلی فراهم شود.»

خبرنگار، صبا طاهری

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید