ایران در مسیر خودکفایی گوشت قرمز قرار گرفت/ تولید 923 هزار تن در سال

ایران در مسیر خودکفایی گوشت قرمز قرار گرفت/ تولید 923 هزار تن در سال

تهران- ایانا- مشاور معاون وزیر در امور پرورش و بهبود تولیدات دامی گفت: جلوگیری از ایجاد رقابت گوشت گرم وارداتی با ارز ترجیحی با تولید داخلی لازمه حمایت از تولید داخل است.

امیر طاهری یگانه، در گفت‌وگو با خبرنگار بیان کرد: ایران با جمعیت دامی حدود ۵۰ میلیون رأس گوسفند و بره، ۱۷ میلیون رأس بز و بزغاله، یک میلیون و ۹۲۶ هزار رأس گاو شیری صنعتی، حدود ۴ میلیون رأس گاو آمیخته، و حدود یک میلیون راس گاو بومی، سالانه ۹۲۳ هزار تن گوشت قرمز تولید می‌کند.

مشاور معاون وزیر در امور پرورش و بهبود تولیدات دامی با بیان اینکه نیاز سالانه کشور به گوشت قرمز حدود یک میلیون و ۸۹ هزار تن برآورد می‌شود افزود: برنامه‌های لازم جهت تامین حدود ۱۶۶ هزار تن از نیاز گوشت قرمز از محل تکمیل دوره پروار گاوهای تولید داخل، جلوگیری از کشتار زود هنگام، کمک به تکمیل ظرفیت های پروار بندی های نیمه فعال و غیر فعال، استفاده از ظرفیت های ایجاد شده در استان سیستان و بلوچستان و بخشی نیز از محل تامین واردات گوشت منجمد گاوی صرفا برای نیاز مصارف صنعتی ارائه شده، و در حال اجرا است.

وی با اشاره به برآورد حدود ۱۲.۸ میلیون تنی تولید شیر کشور گفت: از این میزان ۸.۵ تا ۹ میلیون تن شیرخام با کیفیت توسط کارخانجات صنایع لبنی کشور جذب شده، و الباقی مصارف واحدهای فرآوری کننده و لبنیاتی‌های خرد سطح کشور و نیز خود مصرفی روستاها و خود واحد گاوداری را تامین می کند.

طاهری یگانه با بیان اینکه حدود ۶۰ درصد از کل تولید شیر خام کشور توسط واحدهای پرورش گاو شیری صنعتی و حدود ۴۰ درصد نیز توسط واحدهای پرورش گاو شیری روستایی؛ گاو میش؛ گوسفند و بز تولید می‌شود افزود: گزارش فائو نیز در سال ۲۰۲۳ تولید ۸.۴۸۵ میلیون تن شیر خام صنعتی ایران را تأیید کرده و رتبه بیستم جهانی را به ایران اختصاص داده است.

وی اظهار داشت: فصلی بودن زایش دام سبک، چالش‌هایی در تأمین گوشت قرمز گوسفندی بدلیل عدم یکنواختی تولید و عرضه در ماه های مختلف سال ایجاد کرده، که با اجرای برنامه هایی نظیر بهبود بهره‌وری تولید مثل گوسفندان کشور، استفاده از نژادهای دومنظوره گوشتی-شیری و بازسازی و نوسازی واحدهای دامداری‌های روستایی و عشایری جهت مدیریت این چالش در دست انجام است.

این مقام مسئول یکی از مهمترین برنامه‌های در حال پیگیری معاونت امور تولیدات دامی را اجرای طرح افزایش تولید در واحدهای روستایی و عشایری با مشارکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و کمیته امداد امام خمینی(ره) قلمداد کرد و گفت: در این برنامه طی ۵ سال، ۱۰ میلیون رأس گوسفندان سامانه‌های روستایی و عشایری را تحت پوشش قرار گرفته، و پیش‌بینی می‌شود تا ۴۰ هزار تن به تولید گوشت کشور اضافه شود.

وی ادامه داد: استان سیستان و بلوچستان با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در طی ۲۰ سال گذشته؛ ظرفیت تولید ۷۱ هزار تن گوشت قرمز در سال را آماده بهره برداری دارد که از این مقدار حدود ۳۵ هزار تن گوشت قرمز گاو بیش از نیاز استان بوده و می‌تواند برای تامین نیاز سایر استانها بویژه استان تهران، با نیاز مصرف روزانه ۵۰۰ تا ۷۵۰ تن مورد استفاده قرار گیرد.

طاهری یگانه با بیان اینکه برنامه‌ریزی مناسب، افزایش ۲۰۰ هزار تن تولید گوشت طی ۳ تا ۵ سال امکان‌پذیر کرده است تاکید کرد: تأمین سرمایه در گردش واحدهای پرواربندی، توزیع نهاده، بهبود مدیریت پرورش و برنامه‌ریزی برای صادرات از اقدامات کلیدی است.

وی با هدف حمایت از تولید داخل، جلوگیری از ایجاد رقابت گوشت گرم وارداتی با ارز ترجیحی با تولید داخلی را ضروری دانست.

 

خبرنگار: شینم مسعودی

 

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید