فعال کشت‌‌و‌صنعت:

بزرگ‌ترین چالش کشاورزی کم‌آبی و بهره‌وری پایین آب است

بزرگ‌ترین چالش کشاورزی  کم‌آبی و بهره‌وری پایین آب است

یکی از فعالان تولید کشت‌وصنعت خواستار حمایت دولت از آموزش کشاورزان و توسعه فناوری‌های نوین آبیاری شد.

تهران-ایانا- به گفته یک فعال تولید محصولات لبنی کم‌آبی و نبود بهره‌وری در مصرف آب بزرگ‌ترین چالش کشاورزی کشور است و در صورت تداوم، سلامت غذایی ایران را با تهدید جدی روبه‌رو خواهد کرد.

مصطفی فروغی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا،با اشاره به چالش‌های بخش کشاورزی و تولید مواد اولیه دامداری گفت: «حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد نهاده‌های مورد نیاز واحد تولیدی ما در داخل مجموعه و از طریق مزارع خودمان تأمین می‌شود، اما کم‌آبی همچنان بزرگ‌ترین معضل حوزه کشاورزی در ایران است و در بلندمدت سلامت غذایی کشور را تهدید می‌کند.»

او افزود: «کمبود آب و بهره‌وری پایین در مصرف آن باعث شده است مزارع کوچک‌تر شوند و راندمان تولید کاهش یابد. امیدواریم مسئولان با برنامه‌ریزی و آموزش‌های لازم، به کشاورزان در بهبود روش‌های کشت و آبیاری کمک کنند تا سلامت غذایی از مبدأ تولید تضمین شود.»

فروغی با اشاره به نوع نهاده‌های تولیدی واحد خود گفت: «در حال حاضر در مزارع‌مان جو، ذرت، یونجه و چغندر کشت می‌کنیم و بخش عمده نیاز دامداری‌مان را از همین محصولات داخلی تأمین می‌کنیم.»

این فعال کشت‌وصنعت کشور، علاوه بر مسئله آب، به بروکراسی پیچیده و نبود متولی مشخص برای غذای سالم نیز انتقاد کرد و گفت: «متأسفانه غذای سالم در ایران هنوز متولی رسمی ندارد. انجمن ارگانیک به عنوان یک نهاد غیردولتی فعالیت می‌کند، اما حمایت جدی از سوی نهادهای رسمی دریافت نمی‌کند. حتی سازمان غذا و دارو اجازه برچسب‌گذاری ارگانیک روی محصولات را نمی‌دهد و این مسئله مانع توسعه تولیدات سالم در کشور شده است.»

او با تأکید بر لزوم نوسازی و آموزش در بخش کشاورزی افزود: «در حالی که در دنیا دولت‌ها به عنوان حامیان اصلی کشاورزان، آموزش و تجهیزات نوین را تأمین می‌کنند، در ایران هنوز بسیاری از کشاورزان با سیستم‌های نوین آبیاری مانند آبیاری قطره‌ای آشنا نیستند. واحدهای بزرگ می‌توانند سرمایه‌گذاری کنند، اما کشاورزان خرد نیازمند حمایت مستقیم دولت‌اند.»

او  خاطرنشان کرد: «تحریم‌ها و عدم ورود فناوری‌های جدید باعث شده کشاورزی ایران همچنان با روش‌های سنتی اداره شود. این مسئله علاوه بر کاهش بهره‌وری، سلامت غذایی را نیز تحت‌تأثیر قرار داده است.»

خبرنگار ، صبا طاهری

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید