Iranian Agriculture News Agency

کنترل بیولوژیک آفات محصولات گلخانه‌ای

مدیر حفظ نباتات استان،از رهاسازی بیش از چهار میلیون و 800 هزار حشرات مفید شکارگر در گلخانه‌هادر راستای کنترل بیولوژیک آفات محصولات گلخانه‌ای خبرداد.

کنترل بیولوژیک آفات محصولات گلخانه‌ای

به گزارش خبرنگار ایانا در چهارمحال و بختیاری، فرشید شبانی بیان کرد: کنترل بیولوژیک آفات محصولات گلخانه‌ای به‌منظور کاهش مصرف آفت‌کش‌های شیمیایی و تولید محصول سالم با رویکرد صادرات و جهت مصرف مردم به‌صورت رهاسازی سه شکارگر و دشمن طبیعی آفات گلخانه‌ای به‌ویژه کنه تارتن تریپس گل مغربی و سفید بالکها در سطح حدود سه هکتار از گلخانه‌های فلفل دلمه و گل رز استان با اعتبارات دولتی و همچنین مشارکت گلخانه داران اجرایی شده است.

وی اضافه کرد: در این طرح هشت واحد گلخانه‌ای در چهار شهرستان تحت پوشش این روش قرار خواهند گرفت.

مدیر حفظ نباتات استان، گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان اجرای طرح حدود چهار میلیون و 800 هزار عدد از این حشرات مفید شکارگر آفات در گلخانه‌ها رهاسازی خواهند شد.

وی توضیح داد: آفات و حشرات مزاحم یکی از اصلی‌ترین عوامل در تخریب محصولات کشاورزی و آسیب زدن به آن‌ها هستند. به همین دلیل از دیرباز تا امروز همواره کشاورزان به دنبال راهی برای از بین بردن آفات بوده‌اند.

امروزه ثابت‌شده که سموم شیمیایی به دلیل خطراتی که برای سلامتی انسان و محیط‌زیست دارند، راه‌حل مناسبی برای از بین بردن آفات کشاورزی نبوده و آسیب‌های زیادی را به‌سلامت این محصولات وارد می‌کنند. به همین دلیل گلخانه‌های پیشرفته از شیوه‌های مبارزه بیولوژیک با آفات استفاده کرده‌اند.

با توجه به تأثیرات منفی سموم شیمیایی‌بر روی سلامت انسان و محیط‌زیست، کشاورزی مدرن برای مبارزه با آفات شیوه دیگری را پیش‌گرفته است. در این شیوه این حشرات هستند که به مصاف حشرات می‌روند. به عبارت بهتر همه حشرات در کشاورزی مضر نیستند. بسیاری از آن‌ها برای اهداف مختلفی مانند گرده‌افشانی یا از بین بردن آفات مورداستفاده قرار می‌گیرند.

در مبارزه بیولوژیک با آفات از حشرات شکارگر کمک گرفته می‌شود. ماهیت طبیعی این روش باعث شده که هیچ تأثیر منفی بر روی کیفیت محصولات کشاورزی به‌جای نماند. درنتیجه فرایند کشاورزی و دفع آفات دیگر برای طبیعت مضر نخواهد بود. بلکه جزئی از یک چرخه طبیعی است که می‌تواند به حفظ سلامت محیط‌زیست کمک کند. همچنین استفاده از این شیوه سلامت انسان را هم تحت تأثیر قرار نداده و همواره محصولاتی ارگانیک را تولید خواهد کرد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید