مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان:
ذخیره سازی ۲۵۰ هزار تن سیبزمینی در استان همدان
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از توسعه ذخیره سازی سیبزمینی در استان خبر داد و گفت: 85 فقره سردخانه با ظرفیت ۲۵۰ هزار تن محصول به بهرهبرداری رسیده و ضایعات سیبزمینی را از ۲۵ درصد به سه درصد کاهش داده است.
به گزارش خبرنگار ایانا در همدان، حسن محمدی با اشاره به برنامههای مدون توسعه صنایع تبدیلی محصولی مثل سیبزمینی در استان، بیان کرد: عمده محصول تولیدی استان سیبزمینی است از همین رو بهمنظور ارتقای بهرهوری و ایجاد ارزش افزوده تلاش کردیم تا صنایع تبدیلی و تکمیلی در این حوزه توسعه یابد.
وی با بیان اینکه سالانه ۹۵۰ هزار تن سیبزمینی بهاره و پاییزه در استان کشت میشود، افزود: این رقم با احتساب سیبزمینی استانهای همجوار که در استان ذخیره سازی میشوند به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن میرسد به عبارتی برای این میزان محصول برنامهریزی لازم است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان یادآور شد: برنامه اول مدیریت صنایع تبدیلی، ذخیره سازی این محصول استراتژیک است به طوری که با اجرای این برنامه ضایعات ۲۵ درصدی کاهش یافته و در تمام طول سال محصول با کیفیت عرضه میشود.
وی خاطرنشان کرد: ۱۵۰ جواز تاسیس سردخانه با ظرفیت بیش از ۵۰۰ هزار تن صادر شده که از این میزان ۸۵ فقره با ظرفیت ۲۵۰ هزار تن به بهرهبرداری رسیده و ۶۵ فقره با ظرفیت ۲۷۰ هزار تن نیز در دست اجرا است.
محمدی از توسعه ذخیره سازی سیبزمینی در استان خبر داد و گفت: این مسئله باعث شده ضایعات از ۲۵ درصد به سه درصد تقلیل یابد.
وی با تاکید بر اینکه در بخش سورت و بستهبندی نیز اقدامات قابل توجهی انجام شده است، خاطرنشان کرد: در این حوزه هفت واحد سورت و بستهبندی با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن، محصول استان را سورت و بستهبندی میکند به نحوی که قابلیت رقابت در بازار داخل و خارج را فراهم آورده، اگرچه این حوزه نیازمند فرهنگسازی و تلاش بیشتر است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در بخش دیگر به حوزه فرآوری سیبزمینی اشاره کرد و گفت: فرآوری سیبزمینی در استان با توجه به تولید عمده این محصول، قیمت تمام شده مناسبتری خواهد داشت از همین رو مقرونبهصرفه و اقتصادی است.
وی اضافه کرد: سه جواز تاسیس برای واحد فرآوری سیبزمینی با پیشرفت فیزیکی ۴۰، ۱۵ و ۱۰ درصد صادر شده و در حال احداث است و چنانچه تسهیلات مورد نیاز تامین شود به چرخه تولید افزوده خواهند شد.
محمدی ذخیره سازی، سورت و بستهبندی و فرآوری سیبزمینی را جزو برنامههای مدون در راستای ایجاد ارزش افزوده و راهکاری برای جلوگیری از خام فروشی سیبزمینی دانست.
دیدگاه تان را بنویسید