Iranian Agriculture News Agency

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور خواستار شد:

همگرایی سایر نهادها به منظور مدیریت عوامل خطرزای گیاهی

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در سفر به استان هرمزگان از لزوم اهمیت قرنطینه محصولات کشاورزی در گستره جهانی خبر داد.

همگرایی سایر نهادها به منظور مدیریت عوامل خطرزای گیاهی

به گزارش خبرنگار ایانا ازهرمزگان، محمدرضا درگاهی در سفر یک روزه به استان هرمزگان و در حاشیه بازدید از مراکز قرنطینه گیاهی بنادر شهید رجایی و باهنر اظهار کرد: قرنطینه محصولات کشاورزی در گستره جهانی بقدری حائز اهمیت است که سال ۲۰۲۰ میلادی به نام سال قرنطینه و بهداشتی گیاهی نامگذاری شده است.

وی افزود: در این راستا وزرای کشاورزی کشورهای عضو سازمان فائو، نشستی در مورد مسائل قرنطینه‌ای در شهر رم برگزار خواهند کرد که در آن تصمیمات مهمی در حوزه امنیت غذایی در جهان گرفته خواهد شد.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور همچنین از لزوم همگرایی سایر نهادها به منظور مدیریت عوامل خطرزای گیاهی خبر داد و خاطرنشان کرد: اجرای ضوابط قرنطینه ای به منظور جلوگیری از ورود عوامل خسارتزای گیاهی به درون کشور و همچنین صدور گواهی بهداشت نباتی برای محصولات صادراتی به جد در مراکز قرنطیه گیاهی بنادرشهیدرجایی و باهنر دنبال می شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان نیز در حاشیه این بازدید گفت: مراکز قرنطینه گیاهی مستقر در بنادر استان هرمزگان مسئولیت حراست و نظارت بر مبادلات کالای کشاورزی از مبادی ورودی کشور را برعهده دارد و طبق قوانین حفظ نباتات کشور، اجرای ضوابط قرنطینه ای را به منظور جلوگیری از ورود عوامل خسارتزای گیاهی به درون کشور و همچنین صدور گواهی بهداشت نباتی برای محصولات صادراتی را بر عهده دارد.

اشرف منصوری بیان کرد: بازدید از این مراکز توسط مدیران ارشد حفظ نباتات کشور و استان بصورت مستمر صورت گرفته و کلیه مسائل و مشکلات قرنطینه گیاهی مرتبط با تبادلات کالای کشاورزی بررسی و پیگیری می شود.

وی  در رابطه با اهمیت قرنطینه گیاهی تصریح کرد: دولت‌هایی که محصول را به سایر کشورها صادر می‌کنند باید مقررات و قوانین قرنطینه‌ای کشور وارد کننده را در مورد خطر ورود آفات و بیماری‌های قرنطینه‌ای در صادرات محصول خود مد نظر داشته باشند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان افزود: کشور صادرکننده محصول، مسئول نظارت بر حسن انجام مقررات قرنطینه‌ای بوده و گواهی بهداشت طبق تعریف عهدنامه‌های بین‌المللی حفظ نباتات گواهی می‌دهد که گیاه یا تولیدات کشاورزی و یا سایر محصولات وابسته به کشاورزی مشمول مقررات شرح داده شده در آن گواهی بهداشت می باشند.

منصوری ادامه داد: این گواهی، روش‌های رسمی مناسب مورد بازرسی و آزمایش در خصوص محصول انجام شده است که عاری از آفات قرنطینه‌ای مشخص شده توسط کشور وارد کننده بوده و از نظر عاری بودن از آفات غیر قرنطینه‌ای مشمول مقررات نیز مطابق مقررات بهداشت گیاهی کشور وارد کننده است.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در این سفر همچنین در دیدار با امام جمعه بندرعباس  از لزوم همگرایی تمام ارگانها در مدیریت عوامل خسارتزای گیاهی خبر داد و گفت: هدف از این دیدار همگرایی تمام ارگانها و استفاده از ظرفیت ائمه جمعه در استان در خصوص مسائل مرتبط با مدیریت عوامل خسارتزای گیاهی در استان می باشد.

درگاهی در این دیدار گزارشی از روند عملیات ردیابی و مبارزه با ملخ صحرایی در سال گذشته و وضعیت فعلی آفت در کشور و استان ارائه کرد.

حجت الاسلام عبادی زاده امام جمعه بندرعباس نیز  ضمن بیان مشکلات و خسارات وارده از بیماری جاروک طی سال‌های اخیر، خواستار تنوع کشت محصولات و پیگیری کشت ارقام جدید گیاهان زراعی و باغی بجای کشت رایج شد.

گفتنی است؛ درگاهی رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، مروتی معاون توسعه منابع انسانی سازمان حفظ نباتات کشور، قائمیان معاون قرنطینه گیاهی کشور، ترابی معاون بهبود تولیدات گیاهی و منصوری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان طی این سفر از روند اعمال ضوابط قرنطینه گیاهی در بنادر شهید رجایی و شهید باهنر بازدید کردند.

انتهای پیام/

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید