Iranian Agriculture News Agency

رئیس سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری خبرداد:

تدوین طرح تحول پوشش گیاهی و تولید علوفه کشور

رئیس سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری از تدوین «طرح تحول احیای پوشش گیاهی و تولید علوفه» با هدف احیای مراتع کشور خبر داد.

تدوین طرح تحول پوشش گیاهی و تولید علوفه کشور

عباسعلی نوبخت رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر افزود: این طرح به تصویب شورای معاونان وزارت جهاد کشاورزی رسیده است و در دست بررسی توسط هیات وزیران است.

وی گفت: در قالب این طرح 15 هزار میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی کردیم. در این طرح قرار است چهار نوع عملیات برای احیای مراتع اجرایی شود. همچنین 500 هزار هکتار تبدیل دیم‌زارها در اراضی مرتعی دیده شده است. یک میلیون هکتار علمیات بیولوژیک، یک میلیون و 250 هزار هکتار عملیات بیومکانیک و دو میلیون و 450 هزار هکتار هم قرق برای مراتع پیش‌بینی شده است. همچنین 50 میلیون هکتار هم مدیریت چرا در نظر گرفته‌ایم.

وی با اشاره به اجرای برنامه‌های راهبردی زیاد در بخش مرتع و حفاظت از حق و حقوق مردم بیان کرد: بحث رقومی‌سازی نقشه‌های مرتع در دستور کار قرار دارد. هیچ کاری در سنوات گذشته انجام نشده بود. با رقومی سازی نقشه مراتع، در حال برطرف کردن تداخل‌های احتمالی که از قبل وجود داشت، هستیم که کار بسیار بزرگی است.

وی با اشاره به سه سامانه طراحی شده برای بخش مرتع گفت: این سه سامانه در زمینه گیاهان دارویی، ممیزی اراضی مرتعی و سامانه محصولات فرعی جنگلی و مرتعی فعال شده است.

نوبخت از ممیزی ۸۲ میلیون هکتار از مراتع کشور خبر داد و افزود: در مراتع کشور 937 هزار خانوار شناسایی کردیم. 42 هزار و 621 سامان عرفی شناسایی شده و 382 هزار فقره پروانه چرا صادر شده است.

وی درباره مهمترین اقدامات انجام شده در مراتع کشور گفت: در 5.6 میلیون هکتار از مراتع کشور عملیات احیاء و اصلاح انجام شده است. در حال حاضر چهار نوع عملیات در مراتع کشور پیگیری می‌شود. اجرای عملیات مکانیکی به عهده بخش آبخیزداری است. عملیات بیومکانیک، بیولوژیک و مدیریتی در بخش مرتع انجام می‌شود و بخشی از عملیات بیومکانیک مثل ترانس‌بندی و بانکت نیز در قالب کارهای آبخیزداری پیگیری می‌شود.

توسعه گیاهان دارویی جلوتر از برنامه

رئیس سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به در نظر گرفتن 250 هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی در برنامه ششم توسعه، یادآور شد: ما تاکنون با مشارکت مردم 363 هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی انجام دادیم و در برنامه ششم 250 هزار هکتار بحث توسعه گیاهان دارویی دیده شده بود. ما 363 هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی با مشارکت مردم انجام دادیم و این میزان توسعه جلوتر از برنامه بوده است.

وی درباره برنامه‌های سال جاری بخش مرتع بیان کرد: در سال جاری 2.5 میلیون هکتار برنامه جامع طرح مرتعداری انجام خواهیم داد. 2.5 میلیون هکتار طرح مدیریت باید انجام شود. 50 میلیون هکتار اعلام مدیریت چرا خواهیم کرد. 50 هزار هکتار عملیات بیولوژیک، 20 هزار هکتار عملیات بیومکانیک و 50 هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی انجام خواهیم داد.

نوبخت یادآور شد: سیاست ما در این مقطع آن است که نشان دهیم سازمان منابع طبیعی یک بنگاه زمین و معدن نیست. اکنون تمام برنامه‌ریزی ما در سازمان به این سمت رفته است که ریل‌گذاری برای حفظ، احیاء، توسعه و ارتقای کمی و کیفی پوشش گیاهی انجام شود. تاکنون کارهای خوبی هم اجرا شده است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید