Iranian Agriculture News Agency

آمل؛ قطب تولید ماهیان سردآبی مازندران/ تولید 6 هزار تنی ماهی پرورشی

مدیر جهاد کشاورزی آمل گفت: این شهرستان با 220 واحد فعال، 5 هزار تن ماهی قزل آلا و هزارتن ماهی گرم آبی و خاویاری پرورشی تولید و رتبه اول استان را در اختیار دارد.

آمل؛ قطب تولید ماهیان سردآبی مازندران/ تولید 6 هزار تنی ماهی پرورشی

به گزارش خبرنگار ایانا در مازندران، اهمیت آبزیان برای تنظیم سبد غذایی و همچنین درآمدزایی و اشتغال برکسی پوشیده نیست و در استان مازندران نیز توانمندی های موجود در آب های سطحی به منظور توسعه فعالیت های آبزی پروری نمایان است.

در حال حاضر مازندران به عنوان قطب بزرگ آبزی پروری کشور محسوب می شود و توانسته جایگاه نخست خود را در تولیدات این بخش در کشور حفظ و زمینه ارتقاء کمی و کیفی آبزی پروری خود را تقویت کند.

به همین منظور سید حسین اسلامی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل با بیان اینکه این شهرستان قطب تولید ماهیان سردآبی مازندران است، اظهار کرد: این شهرستان با 220 واحد فعال، 5 هزارتن ماهی قزل آلا و حدود هزار تن ماهی گرم آبی و خاویاری پرورشی تولید و رتبه اول استان را در اختیار دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل با اشاره به اهمیت پروتئین حیوانی، بویژه گوشت سفید در تغذیه و بالابودن ارزش غذایی و داشتن اسید امینه و اسیدهای چرب غیراشباع، مواد معدنی و ویتامین ها، گفت: تکثیر و پرورش انواع ماهیان در آب های سطحی و بهره گیری از آب های زیرزمینی یک امر مهم و جدی تلقی  می شود.

 

اشتغال 600 نفر در مزارع پرورش ماهی آمل

 رییس اداره شیلات شهرستان آمل در این رابطه با بیان اینکه به لحاظ وجود رودخانه هراز، چشمه ها و سرچشمه های حوزه آبریز در منطقه لاریجان و در مناطق دشت و استفاده از منابع آبی آببندان ها، این شهرستان دارای ظرفیت بسیار مناسب و مستعد آبزی پروری است، گفت: این شهرستان در تولید انواع آبزیان پرورشی (سرد آبی، گرم آبی و خاویاری) فعال است.

سید هادی عقیلی اظهار کرد: سالانه 6 هزارتن تولیدات مزارع پرورش ماهی این شهرستان روانه بازار مصرف استان های مازندران و تهران می شود. 

وی تصریح کرد: برای حفظ ظرفیت موجود و توسعه کمی، ایجاد مزارع جدید و استفاده از ظرفیت های موجود شهرستان در دستورکار شیلات بوده و به همین منظور تولید و افزایش بهره وری با اجرای طرح مکانیزاسیون در راستای ارتقاء ظرفیت موجود مزارع پرورش ماهی با بکارگیری تجهیزات نوین آبزی پروری در برنامه تولید امسال است.

 

رییس اداره شیلات شهرستان آمل با اشاره به اینکه در حال حاضر 11 طرح در حال ساخت با پیشرفت فیزیکی 20 تا 90 درصد در حال اجراست که 70 میلیارد ریال برای دریافت تسهیلات به بانک های عامل معرفی شدند، گفت: 600 نفر در مزارع پرورش ماهی این شهرستان بصورت مستقیم اشتغال دارند.

درآمد چهار میلیاردی پرورش ماهی قزل آلا

حسین دریاباری پرورش دهنده ماهی قزل آلا در قفس با بیان اینکه پرورش ماهی در قفس را در یک دوره 4 تا 5 ماهه انجام دادم و در وزن‌های بیش از 700 گرم برداشت و به طور مستقیم به فروش می‌رسانم، گفت: در یک دوره پرورش بعد از برداشت برنج و رتون 30 تن ماهی قرل آلا پرورش داده و 4 میلیارد ریال درآمد دارم.

این پرورش دهنده ماهی اظهار کرد: یکی از مشکلات پیش روی ما تسهیلات با بهره بالا و مشکل برق سه فاز است که انتظار دارم مسوولین از ما حمایت کنند.

گفتنی است مازندران با توجه به در اختیار داشتن بیشترین ساحل جنوبی دریای خزر و وجود رودخانه‌های متعدد یکی از استان‌های پیشرو در آبزی‌پروری و فعالیت‌های شیلاتی است و تولیدکنندگان بخش کشاورزی نشان دادند اگر حمایت های خوبی از آنان صورت گیرد در هر نوع تولیدی می توانند کشور را به خودکفایی برسانند.

 
 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید