Iranian Agriculture News Agency

کاشت گندم در استان فارس به پایان رسید

رئیس سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه در سال زراعی جاری بیش از 434 هزار هکتار گندم آبی و دیم در استان فارس کشت شده از پایان عملیات کاشت این محصول خبر داد.

کاشت گندم در استان فارس به پایان رسید

به گزارش خبرنگار ایانا در فارس، مجتبی دهقان پور با اشاره به اینکه کاشت گندم از اوایل مهرماه در شهرستان‌های شمالی استان فارس آغاز شد و تا پایان آذرماه ادامه داشت، گفت: در سال زراعی جاری 287 هزار و 162 هکتار گندم آبی و 147 هزار و 87 هکتار گندم دیم در استان فارس کشت شده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه برنامه‌های مدونی برای افزایش عملکرد گندم و تداوم پایداری تولید در نظر گرفته شده است، توضیح داد: تامین و تدارک بالغ‌بر 58 هزار تن گندم ارقام آبی و دیم در سه طبقه پرورشی 3، مادری و گواهی شده از مهم‌ترین برنامه‌های سال زراعی جاری است و از این نظر استان فارس رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

دهقان پور، تامین و توزیع کودهای پایه به میزان 188 هزار و 456 تن، تدارک ماشین‌آلات مورد نیاز به‌منظور ارتقاء درجه مکانیزاسیون گندم آبی به 81.7 درصد و گندم دیم به 71.5 درصد را از مهم‌ترین اقدامات این سازمان در کشت گندم عنوان کرد.

تامین و توزیع سموم مورد نیاز به‌منظور کنترل علف‌های هرز، آفات و بیماری‌ها و برگزاری دوره‌های آموزشی با هدف افزایش نفوذ دانش در بین کشاورزان و کارشناسان از دیگر اقدامات مهمی بود که این مقام مسئول به آن اشاره کرد.

اجرای طرح‌های مشارکتی با هدف پایداری تولید گندم در فارس

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، اجرای طرح‌های متنوع مانند افزایش تولید در نظام گندم بنیان در سطحی معادل 140 هزار و 900 هکتار در 17 شهرستان استان فارس و طرح انتقال دانش فنی گندم با همکاری محققان کشور صربستان در شهرستان زرقان را از مهم‌ترین طرح‌های در دست اجرا این سازمان در سال زراعی جاری دانست.

مجتبی دهقان پور خاطرنشان کرد: طرح مقایسه مشارکتی ارقام گندم آبی و دیم در هشت شهرستان استان فارس، طرح مقایسه مشارکتی تغذیه گندم در 14 شهرستان، طرح مقایسه مشارکتی تراکم گندم در چهار شهرستان و طرح جهش تولید در دیمزارها در 16 شهرستان را از دیگر طرح‌های مهمی دانست که در راستای افزایش تولید و عملکرد در واحد سطح به‌منظور پایداری تولید اجرا خواهد شد.

این مقام مسئول به کشاورزان توصیه کرد؛ با توجه به کاهش قابل توجه بارندگی در مقایسه با سال زراعی گذشته، آمار بلندمدت و همچنین افزایش نسبی دما، تغذیه گیاهی مزارع خود را به‌منظور افزایش تحمل مزارع در مقابله با تنش‌های خشکی، دمایی و سرمازدگی مدنظر قرار داده و با استفاده از کودهای پتاسه همراه با اوره مزارع خود را در برابر این شرایط متحمل کنند تا با همت و تلاش آنها، پایداری تولید گندم در استان فارس محقق شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید