رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری در گفتوگو با ایانا اعلام کرد:
شرایط توسعه ارقام جدید کیوی طلایی و رد در سطح وسیع / در شرایط فعلی حداکثر 30 درصد از ارقام جدید می تواند در توسعه تولید قرار گیرد
رئیس پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری کشور گفت: توسعه ارقام جدید کیوی طلایی و رد در سطح وسیع به دلیل مخاطرات بالا مورد تأیید پژوهشکده نیست و بایستی بر اساس برنامه های زمان بندی شده به خصوص وضعیت بازار (مصرف داخلی و بازارهای هدف صادراتی ) توسعه این رقم مورد توجه قرار گیرد.
رئیس پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری کشور گفت: توسعه ارقام جدید کیوی طلایی و رد در سطح وسیع به دلیل مخاطرات بالا مورد تأیید پژوهشکده نیست و بایستی بر اساس برنامه های زمان بندی شده به خصوص وضعیت بازار (مصرف داخلی و بازارهای هدف صادراتی ) توسعه این رقم مورد توجه قرار گیرد.
رئیس پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری کشور با بیان اینکه در شرایط اقلیم شمال کشور زمان برداشت این میوه اوایل آبان ماه با رسیدن میزان قند میوه به عدد بالای 6.5 است، گفت: ممکن است بر اساس شرایط اقلیمی زمان رسیدن یک هفته قبل یا پس از این تاریخ باشد.
وی با اشاره به توسعه ارقام جدید کیوی مانند رقم طلایی و رد توسط باغداران شمال کشور خاطرنشان ساخت: کیوی طلایی و رد نسبت به رقم هایوارد زودرس تر بوده، میزان قند آن در اوایل مهر ماه به عدد قابل برداشت می رسد و پس از نگهداری در انبار به سرعت قند میوه افزایش می یابد، به طوری که ممکن است پس از یک ماه خاصیت انبارمانی خود را از دست بدهد. بنابراین این میوه برای مصارف تازه خوری وارد بازار می شود.
رئیس پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری کشور با بیان اینکه اگر چه عامل این بیماری در ایران گزارش نشده است، افزود: اما بررسی های انجام شده توسط محققان این پژوهشکده نژاد خاصی از باکتر ی عامل بیماری شانکر در شمال کشور گزارش شده که بررسی های اولیه نشان داد رقم رد حساس ترین رقم به این عامل بیماری و پس از آن رقم طلایی و رقم هایوارد تحمل بالاتری نسبت به این بیماری دارند.
وی گفت: با توجه به حساسیت رقم رد به عامل بیماری، زودرسی و کاهش خاصیت انباری و حساسیت ارقام جدید به بیماری شانکر باکتریایی، در توسعه باغات حتماً این نکات مد نظر قرار گیرد. بنابراین توسعه این ارقام در سطح وسیع به دلیل مخاطرات بالا مورد تأیید پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری نیست و بایستی بر اساس برنامه های زمان بندی شده به خصوص وضعیت بازار (مصرف داخلی و بازارهای هدف صادراتی ) توسعه این رقم مورد توجه قرار گیرد.
گل محمدی در پایان یادآور شد: بر اساس نظر متخصصان بنام کیوی در ایران در شرایط فعلی حداکثر 20 تا 30 درصد از ارقام جدید می توان در توسعه تولید قرار گیرد.
دیدگاه تان را بنویسید