سرپرست دفتر امور صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی مطرح کرد:
گنجاندن "حق دسترسی به غذا" در قانون اساسی تنها سه کشور جهان/ رتبه نخست صنایع غذایی ایران در اشتغالزایی
وزارت جهاد کشاورزی، قدرت پایین رقابت محصولات خوراکی کشور در بازارهای بینالمللی را تأیید کرد.
وزارت جهاد کشاورزی، قدرت پایین رقابت محصولات خوراکی کشور در بازارهای بینالمللی را تأیید کرد.
به گزارش خبرنگار ایانا، سرپرست دفتر امور صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در مراسم تجلیل از برندهای برتر صنایع غذایی گفت: آمارها نشان میدهند که ایران در حال حاضر نمیتواند با کشورهای دیگر در زمینه صادرات غذا و محصولات کشاورزی رقابت کند.
چنگیز اسفندیاری با اشاره به اینکه شاخص عملکرد تجاری کشور بسیار پایین است، افزود: در زمینه محصولات تازه، بین 181 کشور دنیا، ایران رتبه 118 را به خود اختصاص داده و در حیطه محصولات فراوری شده در جایگاه 96 جهان ایستاده است؛ در حالی که کشورهایی مانند آمریکا و تایلند، ردیفهای کمتر از 20 را در اختیار دارند.
به گفته وی، بهرهوری آمریکا در زمینه نیروی کار 16.5، ترکیه 1.5، مالزی 3.3، ایتالیا، اسپانیا و فرانسه پنج برابر ایران است. از سویی دیگر، در حوزه کسبوکار، ایران رتبه 130 را به خود اختصاص داده و در حیطه رقابتپذیری صنعتی بین 144 کشور، در جایگاه 67 جهان قرار میگیرد، این در حالی است که برای ایران، رتبه آزادی اقتصادی 173، رونق اقتصادی 107 و توسعه انسانی 75 برآورد شده است.
اسفندیاری خاطرنشان کرد: تمام این شاخصها در حالی است که صنایع غذایی، از نظر ایجاد اشتغال در کشور، رتبه یک و تعداد کارگاه، رتبه دوم را به خود اختصاص داده و در نتیجه پتانسیل مطلوبی برای پیشرفت دارد.
وی معتقد است: حق دسترسی به غذا تنها چیزی است که سازمان ملل آن را بهشدت دنبال میکند و در دنیا فقط سوییس، هندوستان و آفریقای جنوبی این بحث را به قانون اساسی خود وارد کردهاند.
سرپرست دفتر امور صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در سال گذشته 110 میلیون تن محصول کشاورزی در کشور تولید شد که 77 میلیون تن آن محصول زراعی، 19.3 میلیون تن محصول باغی، 13 میلیون تن محصول دامی و یک میلیون تن نیز محصولات شیلاتی است.
اسفندیاری تصریح کرد: این در حالی است که در یک سری از گروههای مواد غذایی مانند شکر، روغن و لبنیات، سرمایهگذاریهای بسیاری انجام شده و در گروههای دیگر مثل خرما، سیبزمینی، گیاهان دارویی و سبزیجات، سرمایهگذاریها بسیار اندک بوده است.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه 40 درصد ضایعات دنیا مربوط به بحث فراوری و نگهداری محصولات کشاورزی است، در صورت سرمایهگذاری در حوزههایی مانند سبزیجات و میوهجات که درصد بالایی را به خود اختصاص دادهاند، میتوان دستکم 10 درصد از ضایع شدن محصولات را کاهش داد./
V-950615-01
دیدگاه تان را بنویسید