دبیر انجمن حمایت از دریاچه ارومیه در گفتوگو با ایانا:
آب دریاچه ارومیه نیم متر بالاتر از سال گذشته است/ احتمال بازگشت آرتمیا با رشد جلبکها به ارومیه با کمک کشاورزان
تغییر رنگ آب دریاچه ارومیه بهعلت رشد جلبکها است که نشاندهنده احیای دریاچه و احتمال بازگشت آرتمیا به آبهای شور دریاچه است و هماکنون سطح آب نیم متر بالاتر از مدت مشابه سال قبل برآورد شده است.
تغییر رنگ آب دریاچه ارومیه بهعلت رشد جلبکها است که نشاندهنده احیای دریاچه و احتمال بازگشت آرتمیا به آبهای شور دریاچه است و هماکنون سطح آب نیم متر بالاتر از مدت مشابه سال قبل برآورد شده است.
دبیر انجمن حمایت از دریاچه ارومیه امروز در گفتوگو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر گفت: بارندگی مناسب زمستان و بهار سال گذشته و امسال باعث تغذیه حوضههای دریاچه ارومیه شده و هماکنون سطح آب دریاچه نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیم متر بالاتر است.
امید شایانفر افزود: با افزایش دما و شروع فصل گرما شدت تبخیر افزایش داشته و میتوان گفت که دو میلیارد مترمکعب حجم تبخیر دریاچه ارومیه است و بهنظر میرسد در شرایط حاضر با محدود کردن پخش آب دریاچه میتوان از شدت تبخیر کاست.
احتمال بازگشت آرتمیا با قرمزی جلبکها
وی خاطرنشان کرد: تغییر رنگ آب دریاچه که با شدت گرفتن گرما غلیظتر خواهد شد، بهعلت رشد جلبکها و باکتریها داخل آب بوده که نشاندهنده احیای مجدد دریاچه است.
شایانفر ادامه داد: قرمز شدن رنگ دریاچه ارومیه بر اثر وجود این جلبکهای خاص و شوری زیاد آب دریاچه است که هیچ اثر منفی برای حیات دریاچه ندارند.
وی تصریح کرد: در صورت ورود آب بیشتر به دریاچه ارومیه از طریق همکاری همه دستگاههای اجرایی و کمک کشاورزان بازگشت آرتمیا در دریاچه محقق خواهد شد.
شایانفر یادآور شد: رشد جلبکها و باکتریها با فتوسنتز و جذب انرژی خورشید از شدت تبخیر میکاهد.
ارومیه یک میلیارد تومان بودجه گرفت
دبیر انجمن نجات دریاچه ارومیه تأکید کرد: هرچند دو میلیارد تومان بودجه برای احیای دریاچه ارومیه اختصاص داده شده است، اما تاکنون یک میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
وی اظهار داشت: با تغییر آب سیمینرود و اقدامات عملیاتی، وضعیت دریاچه ارومیه در شرایط مساعدی قرار دارد، اما با افزایش شوری آب در ماههای مرداد و شهریور این جلبکها توانایی حضور و رشد بیشتری دارند، اما اگر شوری آب بیشتر از میزان کنونی شود، احتمال از بین رفتن جلبکها وجود دارد./
F-950513-03
دیدگاه تان را بنویسید