Iranian Agriculture News Agency

۳۳ هزار تن سیب از باغات شهرستان شاهرود برداشت شد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود از برداشت بیش از ۳۳ هزار تن انواع سیب در باغات این شهرستان خبر داد.

۳۳ هزار تن سیب از باغات شهرستان شاهرود برداشت شد

به گزارش خبرنگار ایانا در سمنان، حمید آقابیکی بیان کرد: امسال از سطح باغ باغات بارور شهرستان شاهرود  ۳۳ هزار تن محصول سیب برداشت‌شده است.

وی افزود: ارقام سیب برداشت‌شده از باغات شهرستان شاهرود شامل گلاب، گلدن دلیشز، رد دلیشز، گالا، فوچی، دلبار، جانا، گلد و گرانی اسمیت است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود با بیان اینکه سیب یکی از مهم‌ترین محصولات باغی این شهرستان است، اضافه کرد: سطح باغات سیب در شهرستان شاهرود یک هزار و ۹۵۰ هکتار شامل یک هزار و ۶۰۰ هکتار بارور و ۳۵۰ هکتار غیر بارور است.

 آقای بیکی بابیان اینکه ۳۰ درصد محصول تولیدی سیب در شهرستان شاهرود معادل ۹ هزار و ۹۰۰ کیلوگرم از این محصول، سیب‌های درجه‌یک و باکیفیت صادراتی است، افزود: ۴۰ درصد سیب تولیدی در شهرستان شاهرود معادل ۱۳ هزار و ۲۰۰ کیلوگرم به‌صورت تازه خوری و انبارداری در سردخانه استفاده می‌شود.

به گفته وی، همچنین ۲۰ درصد محصول سیب معادل ۶ هزار و ۶۰۰ کیلوگرم سیب تولیدی در شهرستان شاهرود را سیب‌های درجه سه تشکیل می‌دهد که برای تهیه کنسانتر استفاده می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود گفت: همچنین ۱۰ درصد نیز به‌صورت فرآوری ازجمله مربا، لواشک، برگه، رب سیب و سرکه سیب است که در کارگاه‌های کوچک خانگی تولید می‌شود.

آقای بیکی ادامه داد: برداشت سیب از سطح باغات شهرستان از اوایل تیرماه با ارقام زودرس آغاز و تا اواخر مهرماه با ارقام دیررس ادامه داشت.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود توضیح داد: سیب سرشار از کلسیم، ویتامین C، فیبر، آنتی‌اکسیدان بوده و دارای خواص بسیار زیادی ازجمله درمان سرماخوردگی، گرفتگی صدا، تقویت‌کننده معده و کبد و دفع‌کننده سودا و سموم بدن اشتهاآور و از بین بردن حرارت بدن است.

آقابیکی گفت: باغات سیب پایه رویشی « پایه مالینگ» ۴۵ هکتار با اجرای سیستم داربستی است.

وی با اشاره به برگزاری  کارگاه‌های آموزشی و ترویجی برای بهره‌برداران این بخش گفت: رعایت توصیه‌های تغذیه مناسب برای ماندگاری بالای میوه و بازارپسندی مناسب، اصلاح روش‌های آبیاری و استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری در باغات ازجمله مهم‌ترین اقدامات که می‌تواند در افزایش راندمان تولید و کاهش مصرف آب تأثیرگذار باشد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید