Iranian Agriculture News Agency

تهیه بانک اطلاعاتی آب‌و‌خاک استان سمنان در محیط GIS

مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از گردآوری و تهیه بانک اطلاعاتی آب‌و‌خاک استان سمنان در محیط GIS خبر داد.

تهیه بانک اطلاعاتی آب‌و‌خاک استان سمنان در محیط GIS

به گزارش خبرنگار ایانا در سمنان، حسین شاهینی بیان کرد: آب‌وخاک به‌عنوان منابع و عناصر اصلی و اولیه تولید در بخش کشاورزی مستلزم مدیریت بهره‌برداری صحیح و اصولی بوده که تحقق این امر و استفاده بهینه و پایدار از منابع موجود نیازمند جمع‌آوری آمار و اطلاعات دقیق و کامل از این منابع، اقدامات انجام‌شده در این راستا و برنامه‌ریزی مناسب است.

وی خاطرنشان کرد: استان سمنان یکی از پهناورترین استان‌های کشوراست که به دلیل شرایط جغرافیایی و گسترگی و پراکندگی منابع آب‌وخاک موجود با جمع‌آوری، ذخیره‌سازی و نگهداری از اطلاعات مرتبط با آن‌ها، نیازمند در اختیار داشتن بانک جامع و کاملی از مجموعه داده‌های موجود است.

مدیر امور آب‌وخاک سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: بانک اطلاعاتی به‌عنوان مجموعه‌ای از داده‌های سازمان‌دهی شده، امکان دسترسی آسان‌تر، مدیریت و به‌روزرسانی داده‌ها را فراهم و توانایی سازمان‌دهی، پردازش و مدیریت اطلاعات را به شکل ساختاریافته و کنترل‌شده به همراه دارد.

شاهینی به برخی از مزایای استفاده از بانک اطلاعاتی اشاره کرد و گفت: گزارش‌گیری، پشتیبانی از چند کاربره بودن، قابل‌حمل و انعطاف‌پذیر بودن است.

وی افزود: سیستم اطلاعات جغرافیایی با مجموعه‌ای قوی از امکانات و قابلیت‌ها، اخذ و ذخیره‌سازی و سپس تحلیل و پردازش داده‌ها و نیز قابلیت‌های کلی می‌تواند در تهیه بانک اطلاعاتی مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

مدیر امور آب‌وخاک سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از قابلیت جمع‌آوری، ذخیره، بازیابی و تجزیه‌وتحلیل اطلاعات با حجم بالا، مکان‌یابی بسیار دقیق برای انجام پروژه‌های مختلف، ابزاری برای تحلیل فضایی، توانایی انجام محاسبات ریاضی‌مانند محاسبه مساحت و محیط عناصر مشخص‌شده، برخورداری از دقت و سرعت عمل بالا در مرتبط سازی داده‌ها، قابلیت ردیابی و بررسی تغییرات مکان‌های جغرافیایی در طول زمان، امکان تجزیه‌وتحلیل اطلاعات جغرافیایی تولیدشده به شکل نقشه و امکان بررسی و محاسبه چندین لایه اطلاعاتی به‌صورت هم‌زمان برخی از قابلیت‌های سیستم GIS است.

شاهینی گفت: با توجه به قابلیت‌های سیستم مذکور و اهمیت موضوع، تهیه بانک اطلاعاتی جامع طرح‌های آب‌وخاک در محیط GIS از سال ۱۳۹۴ از سوی مدیریت آب‌وخاک و امور فنی، مهندسی و زیربنایی سازمان جهاد کشاورزی پیگیری شده و تاکنون بخشی از طرح‌های اجراشده در محیط مذکور پیاده‌سازی شده و مابقی آن در دستور کار این مدیریت است.

وی ابراز امیدواری کرد تا با تهیه بانک اطلاعاتی جامع توصیفی و مکانی منابع آب‌وخاک استان و طرح‌های آب‌وخاک اجراشده از سنوات قبل تاکنون در محیط GIS، بستر مناسبی برای تهیه و گردآوری انواع گزارش‌ها و تحلیل‌ها و محاسبات و دستیابی به سایر اهداف بر روی طرح‌های اجراشده در این حوزه فراهم شود.

مدیر امور آب‌وخاک سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان  گفت: برنامه‌ریزی جامع مبنی بر مدیریت اصولی از منابع آب‌وخاک به‌عنوان عناصر اصلی تولید در بخش کشاورزی، پتانسیل‌یابی باهدف اجرای طرح‌های آتی آب‌وخاک، افزایش بهره‌وری، استفاده مناسب و صحیح از اعتبارات دولتی و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در امور زیر بنایی، شناسایی چالش‌ها و مشکلات موجود و ارائه برنامه‌ها و اقدامات کارشناسی مناسب برای رفع چالش‌ها با تهیه و تدوین بانک اطلاعاتی در محیط GIS محقق می‌شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید