Iranian Agriculture News Agency

طرح‌های آبخیزداری استان سمنان با تخصیص اعتبارات سفر استانی رئیس‌جمهور و هیئت دولت توسعه می‌یابد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: اجرای طرح‌های آبخیزداری، یکی از اولویت‌های استان سمنان برای مشارکت در توسعه پایدار کشور به شمار می‌رود که سفر سال گذشته رئیس‌جمهور هیئت دولت به این استان و تصویب اعتبار مناسب برای اجرای آن، ضرورت سرمایه‌گذاری در این بخش را دوچندان کرده است.

حجم ویدیو: 6.67M | مدت زمان ویدیو: 00:00:49

به گزارش خبرنگار ایانا در استان سمنان، جعفرمرادی حقیقی اظهار کرد: تنش خشک‌سالی، تغییر الگوی بارش و خیزش گردوغبار از جمله نشانه‌های تغییر اقلیم در استان سمنان و کشور است که کارشناسان اجرای طرح‌های آبخیزداری را با هدف تأثیرگذاری بر جمع‌آوری آب‌های سطحی، تغذیه سفره‌های زیرزمینی، کنترل سیلاب، جلوگیری از فرسایش خاک و کاهش خسارت سیل را از راهکارهای مقابله با این پدیده چالش‌برانگیز می‌دانند.

وی گفت: استان سمنان در دهه‌های اخیر با بحران‌های طبیعی مختلف ناشی از تبعات تغییر اقلیم چون رخدادهای سیلابی و خشک‌سالی مواجه بوده و اتکای روزافزون به منابع آب زیرزمینی و برداشت بی‌رویه و غیراصولی از آن، این استان را به سمت از بین رفتن تدریجی سفره‌های آب زیرزمینی در شهرستان‌های مختلف استان سوق داده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان تصریح کرد: علاوه بر این عامل انسانی، پدیده جهانی تغییر اقلیم و کاهش بارش از دیگر عواملی است که سبب می‌شود تغذیه طبیعی آبخوان‌ها به‌طور مناسب انجام نشود و در این شرایط، یکی از راه‌حل‌های کارآمد در تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی و ایجاد توازن آب موجود در خاک، اجرا و توسعه پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری (تغذیه مصنوعی آبخوان) است.

مرادی حقیقی گفت: پروژه‌های تغذیه مصنوعی آبخوان، تغییر الگوهای مکانی و زمانی بارش و سیلاب ناشی از آن را تبدیل به فرصتی برای مدیریت سیلاب و تغذیه آبخوان در استان سمنان می‌کند که با افزایش سطح تراز آب زیرزمینی و تقویت آن، روند فزاینده فرونشست زمین کاهش یافته و از بروز خسارت به تأسیسات و زیرساخت‌ها جلوگیری خواهد شد.

وی افزود: سخنان معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور دکتر منصوردرتاثیر آبخیزداری بر تقویت سفره آب‌های زیرزمینی، فرونشست زمین و جلوگیری از خسارت سیلاب‌ها، مهر تأییدی برای اقدام جهادی مسئولان در این حوزه است.

اعتبارات مصوب و تخصیص سفر استانی هیئت دولت به بخش منابع طبیعی استان سمنان

جعفرمرادی حقیقی تصریح کرد: دولت اعتبارات مناسبی را برای اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری استان سمنان مصوب کرده که با توجه به وجود نقشه راه اجرای طرح آبخیزداری و آبخوان‌داری و نیروی انسانی متخصص در استان، این اعتبارات می‌تواند تأثیر بسزایی در عملیاتی شدن آن داشته باشد.

به گفته وی در سفر دولت سیزدهم به استان سمنان ۱۳۰۰ میلیارد ریال کل اعتبار برای اجرای طرح‌های آبخیزداری، بیابان‌زدایی استان مصوب شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: ۳۵۰ میلیارد ریال از اعتبارات سفر دولت سیزدهم به استان در سال گذشته به تازگی برای بخش‌های آبخیزداری و بیابان‌زدایی استان اختصاص یافت.

جعفرمرادی حقیقی افزود: ۲۵۰ میلیارد ریال از این اعتبار در بخش آبخیزداری و تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام باقی‌مانده از سال‌های قبل و طلب پیمانکاران و ۱۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های احیای مراتع و بیابان‌زدایی است.

به گفته وی برای سال جاری، از محل تخصیص اعتبارات مصوب سفر دولت سیزدهم، اجرای 11 پروژه آبخیزداری و آبخوان‌داری برای پوشش 100 هزار هکتار وسعت حوزه‌های آبخیزداری استان سمنان پیش‌بینی شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه مطالعات در بخش آبخیزداری استان انجام شده است، گفت: ۵۰ درصد از این اعتبار در سال جاری و ۵۰ درصد دیگر در سال آینده محقق می‌شود.

مرادی حقیقی خاطرنشان کرد: طرح‌ها به‌خصوص طرح‌های آبخیزداری در مناطقی اجرا می‌شود که کار مطالعاتی آن‌ها انجام شده و در فاز اجرایی قرار دارند.

آبخیزداری راه توسعه پایدار

محمد راستین معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: آبخیزداری یکی از اقدامات مهم برای سازگاری با پدیده‌های افزایش یا کاهش دما، خشک‌سالی و وقوع سیلاب است که این استان با سرمایه‌گذاری در این حوزه می‌تواند از خسارت‌های آن گذر کرده و توسعه پایدار را برای این بخش فراهم کند.

محمد راستین افزود: با توجه به این‌که بخش عمده شهرهای استان در دامنه‌های جنوبی البرز قرار دارد توجه به اجرای طرح‌های آبخیزداری برای مقابله با خسارت ناشی از وقوع سیلاب، سرمایه‌گذاری در نفوذپذیری منابع آب‌های سطحی و مدیریت بارش‌های نقطه‌ای ضروری است. محمد راستین معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: این استان برای مقابله با پدیده‌هایی از جمله خشک‌سالی، سیلاب، فرسایش خاک و ریز گردها، دارای نقشه راه آبخیزداری و آبخوان‌داری است و از سه سال قبل با رویکرد جدی، اقدام برای سرعت دادن به این طرح‌ها را آغاز کرد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید