Iranian Agriculture News Agency

ارتقاء کیفیت خاک و تولید محصول با حفظ بقایای گیاهی

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دزفول گفت: کلاس‌های آموزشی - ترویجی حفظ بقایای گیاهی توسط مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان دزفول برگزار شد.

ارتقاء کیفیت خاک و تولید محصول با حفظ بقایای گیاهی

به گزارش خبرنگار ایانا در خوزستان، بهروز قمرزاده با بیان اینکه هدف از برگزاری این برنامه‌های آموزشی، افزایش دانش علمی و عملی کشاورزان از مدیریت صحیح و عدم آتش زدن کاه و کلش و حفظ بقایای گیاهی مزارع خود است، افزود: حفظ بقایای گیاهی مزایای بسیاری دارد که از جمله آن می‌توان به تاثیر مثبت بر کیفیت خاک (میزان موادآلی، نفوذ‌پذیری خاک، موجودات زنده، عناصر مغذی)، افزایش محصول، حفظ رطوبت، تعدیل درجه حرارت خاک وجلوگیری از فرسایش خاک اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: سوزاندن بقایای گیاهی یک رویه اشتباه بین کشاورزان بوده و اثرات منفی بسیاری روی خاک و محیط‌زیست دارد.

 قمرزاده توضیح داد: یکی از محدودیت‌های تولید در اراضی شهرستان میزان کم مواد آلی در خاک است که با انجام کشاورزی حفاظتی و حفظ بقایای گیاهی، افزایش میزان مواد آلی خاک و نهایتاً تأثیر مثبت در افزایش عملکرد نهایی محصولات کشاورزی را به دنبال خواهد داشت.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید