خوزستان مرکز ذخائر ژنتیکی گیاهان زینتی کشور

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: خوزستان با داشتن اقلیم متنوع و مناسب برای تولید انواع گیاهان زینتی، از قطبهای مهم تولید و یکی از مراکز ذخائر ژنتیکی گیاهان زینتی کشور محسوب میشود.
به گزارش خبرنگار ایانا در خوزستان، مدیر باغبانی سازمان بیان کرد: خوزستان با داشتن اقلیم متنوع و مناسب برای تولید انواع گیاهان زینتی، از قطبهای مهم تولید و یکی از مراکز ذخایر ژنتیکی گیاهان زینتی کشور محسوب میشود.
محمد حسنی نسب افزود: سالانه ۱۲۳ میلیون شاخه گل بریده و گلدان، انواع گیاهان زینتی، گلهای رز، مریم، نرگس، داودی، لیسیانتوس، گلایول، لیلیوم، زنبق و گیاهان زینتی آپارتمانی نظیر آزالیا، شمعدانی، حنا، بگونیا، لاله، بنت قنسول و انواع گیاهان برگسارهای و درختچهای، برگ زینتی، فصلی، نشایی و درختی و درختچهای در این استان تولید میشوند.
وی همچنین بابیان اینکه کشت این گیاهان در سطح ۴۶۵ هکتار فضای باز و گلخانه انجام میشود ادامه داد: استان خوزستان از مناطق مهم تولید گیاهان زینتی در کشور است و رتبه اول در تولید گل رز، گل مریم، رتبه دوم در تولید گل نرگس و رتبه سوم مجموع کل سطوح کشت گیاهان زینتی را به خود اختصاص داده است.
حسنی نسب ادامه داد: تعداد تولیدکنندگان گیاهان زینتی استان خوزستان ۲۰۹ بهرهبردار بوده که زمینه اشتغال 2هزار نفر را بهطور مستقیم و غیرمستقیم فراهم کرده است.
وی به صادرات بخشی از محصول تولیدی در استان و کمک به ارزآوری کشور نیز اشاره و اضافه کرد: مهمترین شهرستانهای تولیدکننده گیاهان زینتی در استان خوزستان دزفول، بهبهان و اندیمشک هستند.
حسنی نسب به مهمترین اقداماتی که میتواند در شکوفایی این صنعت مؤثر باشد اشاره و بیان کرد: ازجمله این اقدامات میتوان به تسریع درراه اندازی پایانه صادراتی گل و گیاه، اختصاص تسهیلات ارزانقیمت برای حمایت از تولیدکنندگان گیاهان زینتی و متقاضیان ورود به این رسته شغلی و اختصاص مشوق برای تأمین ماشینآلات و ادوات موردنیاز نظیر خودروهای حمل مخصوص گیاهان زینتی اشاره کرد.
دیدگاه تان را بنویسید