Iranian Agriculture News Agency

گرانی نهاده‌ها مصرف کود شیمیایی را در کشتزارهای خراسان شمالی کاهش داد

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: گرانی نهاده‌ها مصرف کود شیمیایی را در کشتزارهای استان کاهش داد که این وضعیت موجب کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی تولید محصولات کشاورزی می شود.

گرانی نهاده‌ها مصرف کود شیمیایی را در کشتزارهای خراسان شمالی کاهش داد

به گزارش خبرنگار ایانا در استان خراسان شمالی، پژمان شهابی مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه کشاورزان باید در اراضی کودهای پایه را هیچ گاه حذف نکنند اظهار داشت: افت عملکرد محصولات زراعی به ویژه گندم و جو در سال گذشته نیز به علت کاهش استفاده از انواع کودهای شیمیایی بوده است.

وی با بیان اینکه کشاورزان کاهش مصرف کودهای شیمیایی  را گرانی نهاده ها عنوان می کنند گفت: نهاده های کشاورزی در حدود سه سال گذشته افزایش قیمت داشته این در حالی است که قیمت محصولات تضمینی نیز به بیش از دو برابر افزایش یافته است.

مهندس شهابی اظهار داشت: قیمت کود ازته افزایش نداشته است به همین علت هم اینک کشاورزان تنها از این کود بیشتر در اراضی خود استفاده می کنند در حالی که باید از انواع کودهای پایه شامل پتاسه و فسفاته نیز استفاده کنند زیرا هر کدام جداگانه مزایایی دارند.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: کشاورزان باید به ازای هر هکتار اراضی حدود ۲۰۰ کیلوگرم کود ازتهٰ، ۱۰۰ کیلوگرم کود فسفاته و ۱۰۰ کیلوگرم نیز کود پتاسه باید استفاده شود تا عملکرد محصول مناسب باشد اما هم اینک بیشتر بهره برداران تنها به استفاده از کود ازته قناعت کرده اند.

مهندس شهابی اظهار داشت: کود ازته باعث افزایش سطح سبز محصول خواهد شد، کود پتاسه بافت گیاه را در برابر خشکی باد و سرما مقاوم می کند و کود فسفاته نیز ریشه گیاه را قوی خواهد کرد.

وی به خشکسالی های اخیرسرما زدگی ها نیز اشاره ای کرد و افزود: از کشاورزان می خواهیم که با تغذیه درست و به موقع باعث افزایش تولید و جلوگیری از خسارت احتمالی شوند.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه استفاده از انواع کودها برای تقویت خاک امری ضروری است گفت: برخی از مواد غذایی خاک کاهش می یابد که تقویت خاک با انواع کود شیمیایی و بیولوژیکی مورد نیاز است.

وی اظهار داشت: کشت های مداوم باعث کاهش عناصر غذایی در خاک خواهد شد که به نوعی غنی کردن خاک الزام است که کشاورزان باید توصیه های کارشناسان را در این حوزه جدی بگیرند.

مهندس شهابی افزود: کمبود نقدینگی یکی از علت های استفاده کم از انواع نهاده های کشاورزی از جمله کود در این استان است، اما باید برای  تامین امنیت غذایی، افزایش تولیدات محصولات کشاورزی و تامین عناصر غذایی در خاک باید طبق استاندارد ها از انواع کود های شیمیایی برای تولید محصولات کشاورزی استفاده شود.

وی گفت: اگر خاک فقر عناصر غذایی داشته باشد باید از انواع کود طبق نظر کارشناسان برای بهبود خاک استفاده کرد.

وی از کشاورزان که کمبود نقدینگی دارند خواست تا از کشاورز کارت استفاده کنند و اظهار داشت: این کارت ها برای  تامین انواع کود و بذر در نظر گفته شده است ، کشاورزان می توانند از تسهیلات در این خصوص بهره ببرند.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید