افزایش تولید کارخانه قند مغان با اصلاح الگوی کشت

مدیر کارخانه قند کشت و صنعت مغان، از تغییر الگوی کشت چغندر قند از بهاره به پاییزه با هدف مدیریت بحران آب و افزایش ظرفیت عملی کارخانه خبر داد.
مصطفی حبیبی در گفتوگو با خبرنگار ایانا ظرفیت اسمی کارخانه فرآوری چغندر قند این مجموعه را پنج هزار تن در ۲۴ ساعت اعلام کرد.
وی افزود: به دلیل بحران آب و کاهش سطح زیر کشت بهاره چغندرقند، در حال حاضر بخشی از این ظرفیت خالی است.
مدیر کارخانه قند کشت و صنعت مغان بیان کرد: امسال چیزی در حدود ۱۷۰۰ هکتار کشت پاییزه چغندرقند داشتهایم. در سال جاری برنامهریزی برای گسترش آن به ۴۰۰۰ هکتار؛ انجامشده است و در کنار آن نیز با انجام تصفیه شکر خام برای تولید شکر سفید از ظرفیتهای خالی کارخانه بهرهبرداری میکنیم.
مدیر کارخانه قند یادآور شد: مواد اولیه موردنیاز کارخانه قند مغان، هم از طریق سطح زیر کشت خود کشت و صنعت، و هم از طریق برداشت بخش خصوصی فعال در منطقه تأمین میشود. امسال ۱۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت خود شرکت و ۲۰۰ هکتار سطح زیر کشت کشاورزان بخش خصوصی است که همکاری آزمایشی خود را با این کارخانه آغاز کردهاند.
وی امیدوار است: با تغییر الگوی کشت به سمت کشت پاییزه و افزایش سطح زیر کشت، ظرفیت فعال و میزان تولید کارخانه نیز افزایش پیدا کند.
حبیبی در ارتباط با تأثیر قطع برنامهریزیشده برق باهدف صرفهجویی در مصرف در برنامه تولید کارخانه گفت: کارخانه قند مغان نیروگاه مستقل گازسوزی برای تأمین برق خود در اختیار دارد، از برق شبکه استفاده نمیکند. این نیروگاه به سه مخزن ۶۰ تنی با دو توربین ژنراتور ۶ مگاواتی مجهز است و ازآنجاکه مصرف گاز در فصل تابستان کاهش پیدا میکند، مشکلی برای تأمین سوخت موردنیاز این نیروگاه نداشتهایم.
وی بیان کرد: تولیدات این کارخانه شامل شکر سفید، ملاس، تفاله خشک و تفاله تر برای مصرف دامپروری است، تولیدات تفاله و ملاس کارخانه به مصرف خوراک دامداری ۲۰ هزار رأسی کشت و صنعت مغان رسیده و احتمال ایجاد خط تولید الکل از ملاس در چشمانداز آینده کارخانه نیز وجود دارد.
حبیبی تعداد کارکنان ثابت کارخانه را حدود 140 نفر اعلام کرد و گفت: هنگام بهرهبرداری، حدود ۱۶۰ نفر بهصورت فصلی و پیمانی وارد کارخانه میشوند.
وی توضیح داد: این کارخانه از سال ۶۱ بهصورت مداوم شروع به بهرهبرداری کرده و امسال چهل و هشتمین بهرهبرداری کارخانه قند مغان را پیش رو خواهیم داشت. بهطور میانگین 10 درصد چغندر واردشده به کارخانه بسته به عیار آن، به شکر تبدیل میشود.
دیدگاه تان را بنویسید