Iranian Agriculture News Agency

در نشست تنوع زیستی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان مطرح شد:

حفظ توازن در تولید و بهره برداری از ذخایر آبزیان اولویت های سازمان شیلات ایران

نشست تخصصی تنوع زیستی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران، اسکندر مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی و جمعی از مسئولان شیلاتی برگزار شد.

حفظ توازن در تولید و بهره برداری از ذخایر آبزیان اولویت های سازمان شیلات ایران

به گزارش ایانا و به نقل از سازمان شیلات کشور، نبی‌الله خون میرزایی در سخنرانی افتتاحیه این نشست اظهار داشت: ما مسئولیت و ماموریت داریم که سهم محصولات شیلاتی را در سبدغذایی خانوارها ارتقاء و افزایش دهیم و در امنیت غذایی کشور ایفای نقش کنیم. 

وی افزود: ما ماموریت داریم تراز تجاری محصولات شیلاتی را با توسعه صادرات و افزایش مصرف سرانه به موازات هم ارتقاء دهیم اما برای دستیابی به این اهداف باید بهره برداری بلندمدت و مسئولانه با احترام به محیط زیست و احترام به تنوع زیستی را مدنظر داشته باشیم و از منبع و ذخایری که برداشت می کنیم پاسداری و حفاظت کنیم. 

خون میرزایی مهم ترین راهبردها برای حفاظت و بهره برداری مسئولانه و پایدار از منابع آبزی کشور را، بازسازی ذخایر آبزیان به منظور حفظ آبزیان و پاسداری از محیط زیست و در درجه بعد بهره برداری از آن، مدیریت صید با مشارکت بهره برداران شیلاتی، اصول بانکی مسئولانه  با توجه به روش های آزمون و خطایی که  در گذشته داشته ایم، توسعه صید هدفمند از دریا و حفظ روش های مختلف صید، رای گیری تشکل های شیلاتی در بازسازی ذخایر که تجربه نویی هست که در سال های اخیر در سازمان شیلات شروع شده است و به خوبی به بار نشسته است ، تمرکز بر فعالیت های آبزی پروری به منظور صیانت از ذخایر آبزیان دریایی و به طور کلی متناسب با رویکرد جهانی برنامه ریزی و تلاش برای کاهش صید و افزایش رویکرد و تلاش برای آبزی پروری و رویکرد جهانی را در برنامه های راهبردی سازمان عنوان کرد.

وی تصریح کرد: حفاظت از ذخایر ژنتیکی ارزشمند آبزیان که نیازمند مطالعه، پژوهش و دقت بیشتری در حوزه کاری ما است، همکاری گسترده مراکز دانشگاهی و علمی کاربردی، معاونت تات،  و همه دست اندرکاران بخش اجرا و بخش خصوصی را می طلبد.

رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به سیاست هایی اجرایی که سازمان در این زمینه مهم ترین آنها را حفظ توازن در تولید و بهره برداری از ذخایر آبزیان، توسعه زیست گاههای مصنوعی آبزیان در تکثیر طبیعی آبزیان، به‌سازی زیستگاه های طبیعی آبزیان، مشارکت بخش خصوصی و تعاونی ها در رهاسازی آبزیان، برخورد جدی و قانونمند با تخلفات صیادی، تقویت یگان حفاظت از منابع آبزی و توسعه صید گونه های کمتر برداشته شده یا برداشت نشده برشمرد.

خون میرزایی خاطرنشان کرد: براساس ارزیابی ها و آمار سازمان خوارو بار جهانی 52 درصد ذخایر آبزیان در دنیا تحت بهره برداری کامل هستند، 20 درصد بهره برداری ذخایر ملایم و قابل قبول است، 17 درصد تحت فشار صید هستند، 7 درصد ذخایر دریایی بهره برداری عمومی شده اند، 3 درصد کمتر بهره برداری شده اند، 1 درصد ذخایر در حال ترمیم و بازسازی هستند. 

همچنین اسکندر زند مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی در خصوص جهت گیری های آینده این کنوانسیون اظهار داشت:  تنوع زیستی به درخواست وزیر جهادکشاورزی و سازمان حفاظت از محیط زیست به صورت مشترک بنا شده است. تنوع زیستی تمام اشکال حیات را که طی میلیون ها سال تکامل پیدا کرده است شامل می شود. این اشکال حیات در واقع در سه سطح اکوسیستم، گونه و ژن مهم است که خوشبختانه در تمام زمینه های اکوسیستم، گونه و ژن به صورت انفرادی از تخصص های لازم برخورداریم.

وی افزود: مهم این است که ما بدانیم با از بین رفتن عرصه تنوع زیستی در سه سطح، دو اتفاق مهم رخ خواهد داد: اول آنکه انعطاف پذیری اکوسیستم کاهش پیدا می کند و دیگر آنکه خدمات اکوسیستمی مختل می شود. 

مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی خدمات اکوسیستم افزود: 15 الی 30 درصد از فضای مردم در کشورهای توسعه یافته به گرده افشانی نیاز دارد. در سال 2010 ارزش اقتصادی گرده افشانی 153 میلیارد یورو برآورد شده است. بنابراین اگر اکوسیستم کوچکترین آسیبی ببیند اتفاقات جبران ناپذیری رخ خواهد داد.

زند با اشاره به اینکه حدود 50 میلیون گونه در کره زمین تخمین زده شده است، گفت: تنوع زیستی دنیا با بیشترین تراکم گونه و بیشترین تخریب ، 32 درصد کره زمین را شامل می شود. تنوع زیستی دو شاخص مهم دارد، اینکه حداقل 1500 گونه گیاه داشته و 30 درصد کمتر از پوشش طبیعی برخوردار باشند.

مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی با اشاره به اینکه کنوانسیون 9 مرجع ملی دارد ، شامل  6 مرجع تخصصی و 3 مرجع عمومی که یکی از این مراجع تنوع زیستی دریایی و ساحلی است، گفت: این مرجع باید فعال شود و به همین منظور لازم است یک کارگروه تخصصی داشته باشیم.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید