Iranian Agriculture News Agency

پیش‌بینی تولید ۲۰ هزار تن آبزی از آب‌های داخلی سیستان و بلوچستان

تولید حدود ۱۸ تا ۲۰ هزار تن آبزیان گرمابی و سرد آبی در آب‌های داخلی استان سیستان و بلوچستان در سال جاری پیش‌بینی می‌شود.

پیش‌بینی تولید ۲۰ هزار تن آبزی از آب‌های داخلی سیستان و بلوچستان

به گزارش ایانا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل شیلات استان سیستان و بلوچستان (آب‌های داخلی) بابیان این مطلب گفت: تولید ۱۸ تا ۲۰ هزار تن ماهیان گرمابی و سرد آبی در آب‌های داخلی این استان در آب‌بندان‌ها، سدها، استخرهای خرد و هتک‌ها برآورد شده است.

عیسی میرانی شاهرودی میزان تولید این ماهیان پرورشی در آب‌های داخلی سیستان و بلوچستان را در سال گذشته ۱۸ هزار و ۱۴۲ تن عنوان کرد.

وی بابیان این‌که در این استان پرورش آبزیان بیشتر در منابع آبی خرد انجام می‌شود، اظهار داشت: به‌منظور محرومیت‌زدایی، افزایش درآمد مردم روستایی و نگهداشت آنان در روستاها، از سال‌های پیش توزیع رایگان بچه ماهیان در میان روستاییان این استان آغازشده و در دو سال اخیر این اقدام شتاب بیشتری گرفته است.

میرانی شاهرودی ادامه داد: با توجه به اقدامات انجام‌شده، صید و صیادی در آب‌های داخلی این استان نیز شکل‌گرفته و فعالیت‌های آبزی‌پروری، جایگزین فعالیت‌های غیررسمی مانند قاچاق سوخت می‌شوند.

وی تصریح کرد: بچه ماهیان گرمابی توزیع‌شده شامل چهار گونه گرمابی کپورمانی معمولی، کپورمانی نقره‌ای، آمور و کپورمانی سر گنده و یک‌گونه بومی با عنوان ماهی سفید سیستان می‌شود.

مدیرکل شیلات استان سیستان و بلوچستان (آب‌های داخلی) افزود: درگذشته تأمین بچه ماهیان گرمابی برای توزیع رایگان میان روستاییان برای فعالیت آبزی‌پروری از طریق تنها مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان در شرق کشور واقع در شهرستان زهک صورت می‌گرفت، اما به علت شدت خشک‌سالی و کم‌آبی در این استان و از بین رفتن منبع تأمین آب این مرکز، بچه ماهی‌های گرمابی را از سایر استان‌ها تأمین و به‌صورت رایگان در بین بهره‌برداران و منابع آبی استان توزیع می‌کنیم.

وی با اشاره به تأسیس مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان شهرستان زهک در سال ۱۳۷۲ تصریح کرد: برای احیا و تأمین آب این مرکز در سال ۱۴۰۰ از محل سفر رئیس‌جمهوری ۳۰ میلیارد تومان اعتبار ملی اختصاص یافت که تاکنون ۵۰ درصد آن پرداخت‌شده است.

میرانی شاهرودی ابراز امیدواری کرد؛ با پرداخت مابقی اعتبار، احیای این مرکز به‌طور کامل انجام شود.

وی در همین حال اظهار داشت: اقلیم مناسب استان موجب شده در تمام استان فعالیت پرورش گونه‌های گرمابی انجام گیرد ضمن آن‌که نیمی از استان سیستان و بلوچستان برای پرورش ماهیان خاویاری و سرد آبی نیز مستعد است.

میرانی شاهرودی بابیان این‌که استان سیستان و بلوچستان دارای ظرفیت توسعه پرورش ماهیان خاویاری نیز است، گفت: علاوه بر پرورش موفق ماهیان خاویاری در استان، در سال گذشته مقدار ۲۱ کیلوگرم خاویار باکیفیت از فیل‌ماهیان پرورشی در این استان استحصال شد.

وی توسعه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در پرورش ماهیان خاویاری را از اهداف اداره کل شیلات استان سیستان و بلوچستان برشمرد و ابراز داشت: در حال حاضر چند پروژه پایلوت پرورش ماهیان خاویاری در سطح خرد در منطقه سیستان اجراشده و برنامه توسعه آن راداریم.

مدیرکل شیلات استان سیستان و بلوچستان (آب‌های داخلی) در همین حال به ایجاد چهار مجتمع خرد آبزی‌پروری با ظرفیت‌های بین ۲۰ تا ۵۰ تن اشاره کرد و اظهار داشت: به دنبال الگوسازی درزمینهٔ ایجاد مجتمع‌های خرد آبزی‌پروری برای افزایش تولید و اشتغال هستیم.

وی درباره تأثیر خشک‌سالی و خشک شدن دریاچه هامون بر کشاورزی منطقه سیستان تصریح کرد: حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد آب چاه نیمه‌ها خشک‌شده و از سوی دیگر با عدم تخصیص حق‌آبده مرزی از محل رودخانه هیرمند از سوی دولت طالبان در افغانستان، آسیب‌های جدی در تأمین آب بخش کشاورزی این منطقه واردشده است.

میرانی شاهرودی گفت: وزارت امور خارجه موضوع دریافت حق‌آبه مرزی ایران از کشور افغانستان را پیگیری می‌کند.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید