در هشتمین همایش ملی ماهیان خاویاری مطرح شد:
آغاز مسیر فاز دوم توسعه ماهیان خاویاری

مدیر کل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران گفت: به دستور رئیس سازمان شیلات در مسیر آغاز فاز دوم توسعه ماهیان خاویاری هستیم تا در کنار محدودیتهای صید تجاری در دریای خزر و با توجه به نیاز بازار داخلی و بینالمللی بتوانیم توسعه پایدار ماهیان خاویاری را در کشور رقم بزنیم.
ناصر کرمی راد در هشتمین همایش ملی ماهیان خاویاری که همزمان با روز گرامیداشت خاویار ایرانی برگزار شد، با اعلام این خبر افزود: تحقق این هدف تنها با همکاری و همت بخش خصوصی قابل دستیابی است.
وی بیان کرد: خاویار ملی ایران مانند پسته، زعفران و فرش ایرانی بخشی از هویت جهانی ایران بوده و بهعنوان یک مزیت جهانی مطرح است.
مدیر کل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران گفت: خاویار ایران شناسنامه صنعت شیلات ایران است که از گذشته به ما به ارث رسیده است و از دیرباز در دنیا اعتبار خود را حفظ کرده است.
وی گفت: پیش از این استحصال خاویار از طریق صید انجام میشد و از سال ۲۰۱۰ صید تجاری ماهیان خاویاری در دریای خزر ممنوع اعلام شد، ولی همکاران ما در سازمان شیلات از دهه ۶۰ این زنگ خطر را احساس کردند.
کرمی راد با بیان این که امروز ماهیان خاویاری در کشور ما غریب نیستند، ادامه داد: از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب، مزارع پرورشی ماهیان خاویاری به همت فعالان بخش خصوصی به وجود آمده و این صنعت راه توسعه خود را طی کرده است.
وی گفت: روز به روز شناخت ما نسبت به این ماهیان و توسعه آن بر اساس ویژگیهای اقلیمی ما در کشور و خصوصیات بیولوژیکی این ماهی افزایش پیدا میکنند.
مدیر کل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان یادآور شد: در سال ۹۲ که فاز اول توسعه پرورش ماهیان خاویاری را در کشور آغاز کردیم، دستیابی به تولید ۱۰۰ تن خاویار پرورشی و ۱۰ هزار تن گوشت ماهیان خاویاری باورپذیر نبود، ولی این توسعه محقق شد.
وی با تاکید بر این که در حال حاضر بازار بزرگی در دنیا برای خاویار ایران وجود دارد، افزود: این به دلیل کیفیت تولید و فرآوری خاویار ایران است.
دیدگاه تان را بنویسید