Iranian Agriculture News Agency

افزایش بهره‌وری راه‌ برون‌رفت از چالش منابع محدود کشاورزی است

نشست افتتاحیه رویداد نوآوری بهره‌ور در حوزه کشاورزی به میزبانی سازمان ملی بهره‌وری ایران برگزار شد.

افزایش بهره‌وری راه‌ برون‌رفت از چالش منابع محدود کشاورزی است

به گزارش روابط عمومی تات، معاون وزیر جهاد کشاورزی در رویداد نوآوری بهره‌ور در حوزه کشاورزی با تأکید بر ضرورت توجه به نوآوری بهره‌ور در حوزه کشاورزی، گفت: مقدمه امنیت ملی، امنیت غذایی است، درواقع غذا ابزاری است برای تسلط بر کشورها، همان‌طور که جنگ روسیه و اوکراین باعث شد قیمت برخی محصولات تولیدی 140 درصد افزایش یابد.

 سید مجتبی خیام نکویی با اشاره به اینکه فراهمی، دسترسی، سلامت و کیفیت و پایداری چهار مؤلفه اصلی امنیت غذایی هستند، گفت: با توجه به ویژگی‌های منحصربه‌فرد بخش کشاورزی در ایران و ظرفیتی که وجود دارد می‌توان در این بخش انقلاب بهره‌وری ایجاد کرد که مهم‌ترین مؤلفه آن، نوآوری است.

رییس سازمان تات با اشاره به مشکلات بخش کشاورزی گفت: با توجه به منابع محدود بخش کشاورزی گزینه دیگری جز بهره‌وری نداریم.

سالانه 25 میلیون تن محصولات کشاورزی در زنجیره تأمین تلف می‌شود

رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران نیز در این نشست، هدف از برگزاری این رویداد را جریان سازی ارتقای بهره‌وری در حوزه کشاورزی دانست و افزود: در سال حدود 135 میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور تولید می‌شود که 25 میلیون تن در طول زنجیره تأمین تلف می‌شود؛ درحالی‌که با این میزان هدر رفت می‌توان بیش از 16 میلیون نفر را تغذیه کرد.

میر سامان پیشوائی نیز بابیان اینکه 9 میلیارد مترمکعب آب برای تولید محصولات کشاورزی هدر می‌رود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در کشور متوسط برداشت گندم در هر هکتار حدود 4 تن است که در سایه نوآوری و فناوری می‌توان این میزان را افزایش داد.

شایان‌ذکر است، هدف از برگزاری این رویداد که با همکاری سازمان ملی بهره‌وری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت جهاد کشاورزی برگزار می‌شود، به‌کارگیری دستاوردهای رویداد در حوزه کشاورزی کشور و حل مسائل این حوزه عنوان‌شده است.

گفتنی است این سلسله رویدادها در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر توجه به اقتصاد دانش‌بنیان و تأکید رئیس‌جمهور برافزایش رشد اقتصادی کشور از مسیر بهره‌وری و  باهدف  آگاه‌‌سازی از راهکارهای اجرایی نوآوری بهره‌‌ور و جذب مشارکت متخصصان حوزه صنعت، دانشگاه و همچنین ایجاد انگیزه در ایده به‌منظور همراهی هرچه بیشتر آن‌ها در مسیر حل مسائل اصلی و با ‌‌اولویت کشور طراحی و اجرا می‌شود.

مراکز رشد و شتاب‌‌دهنده، پارک‌های علم و فناوری، شرکت‌‌های دانش‌‌بنیان و فناورمحور، دفاتر ارتباط با صنعت، پژوهشکده‌‌ها، اندیشکده‌‌ها و انجمن‌‌های علمی و تخصصی مرتبط با محورهای هر رویداد، نهادهای حاکمیتی و دستگاه‌های اجرایی کشور، نهادهای غیرحاکمیتی شامل مراکز علمی-پژوهشی، انجمن‌های تخصصی بهره‌وری و بنگاه‌های اقتصادی، از جمله مخاطبان این رویداد به شمار می‌آیند.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید