Iranian Agriculture News Agency

دومین سمپوزیوم ملی کشت بافت گیاهی ۲۶ تا ۲۸ تیرماه برگزار می‌شود

دومین سمپوزیوم ملی کشت بافت گیاهی باهدف حمایت از توسعه محصولات دانش‌بنیان در حوزه زیست‌فناوری کشاورزی، ایجاد زنجیره ارزش و تولید نهال سالم و اصیل در روزهای ۲۶ تا ۲۸ تیرماه در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری در کرج برگزار می‌شود.

دومین سمپوزیوم ملی کشت بافت گیاهی ۲۶ تا ۲۸ تیرماه برگزار می‌شود

به گزارش ایانا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، دبیر اجرایی دومین سمپوزیوم ملی کشت بافت گیاهی با بیان این مطلب، شناسایی موانع تولید تجاری‌سازی، معرفی ظرفیت‌های جدید کشت بافت و تشریح حمایت‌های دولتی از بخش خصوصی و جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای ایده‌های فناورانه و خلاقانه را از رویکردهای این سمپوزیوم اعلام کرد.

مصطفی برغمدی افزود: این سمپوزیوم با همکاری نهادهای مختلف ازجمله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت جهاد کشاورزی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری و انجمن صنفی کشت بافت گیاهی برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: این سمپوزیوم میزبان شش پنل درزمینهٔ شناسایی موانع تولید و تجاری‌سازی، نهال سالم و اصیل، گیاهان زراعی و صیفی با تأکید بر تولید بذرهای هیبرید با استفاده از تکنیک کشت دابل هاپلوئید، گیاهان دارویی، گیاهان زینتی و ارتباط صنعت با دانشگاه و آینده‌پژوهی و همچنین نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای کشت گیاهی خواهد بود.

برغمدی با تأکید بر این‌که تکنیک کشت بافت گیاهی کشور به امنیت غذایی کشور کمک می‌کند، اضافه کرد: این تکنیک درزمینهٔ تولید بذرهای هیبرید، تولید لاین و رقم و حتی واریته‌های جدید نهال و بهبود نگهداری ارقام ژنتیکی کاربرد دارد.

وی افزود: فناوری کشت بافت دارای ۱۳ کاربرد است و یکی از روش‌های مدرن پایدار در حوزه کشاورزی و دارویی محسوب می‌شود و می‌تواند به‌ویژه در حوزه تولید بذر هیبرید ارزش‌آفرینی کند.

دبیر اجرایی دومین سمپوزیوم ملی کشت بافت گیاهی گفت: با استفاده از فناوری کشت سلول و بافت گیاهی می‌توان درزمینهٔ تکثیر گیاهان مختلف اعم از کشاورزی، مرتعی، صنعتی و دارویی اقدام کرد.

وی درعین‌حال اضافه کرد: کشت بافت گیاهی بستر مناسبی برای حفظ و نگهداری گونه‌ها، ژنوتیب‌های مادر یا در حال انقراض که منابع باارزش ژرم پلاس محسوب می‌شوند، است.

برغمدی گفت: احیای بیش از ۵۰ درصد باغات کشور مستلزم استفاده از کشت بافت و ریز ازدیادی است به‌ویژه آن‌که نهال‌های رویشی حاصل می‌تواند امکان ایجاد باغات یکنواخت با محصول مشابه ازنظر کیفیت، ظاهر و اندازه و باقابلیت مکانیزاسیون را فراهم آورد.

وی درباره سوابق کشت بافت گیاهی گفت: کشت بافت گیاهی نزدیک به سه دهه در ایران فعال‌شده، اما در دنیا بیش از ۱۰۰ سال از عمر آن می‌گذرد و با توجه به رشد علم و فناوری کاربردهای جدیدی پیداکرده است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید