Iranian Agriculture News Agency

امنیت غذایی پایدار در گرو رسوخ دانش در بخش کشاورزی است

معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: دستیابی به امنیت غذایی پایدار در گرو رسوخ دانش در بخش کشاورزی و افزایش تولیدات این بخش است.

امنیت غذایی پایدار در گرو رسوخ دانش در بخش کشاورزی است

به گزارش ایانا به نقل از روابط عمومی سازمان تات، سیدمجتبی خیام‌نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در نشست روز جهانی ایمنی غذا که در سالن همایش‌های هتل قلب تهران برگزار شد، تغییر در مفهوم امنیت غذایی را پس از وقوع جنگ بین اوکراین و روسیه مورد اشاره قرار داد و افزود: امروز غذا جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده و اکنون به یک سلاح تبدیل شده است.

وی با بیان این که امروز بحث امنیت غذایی در تامین و تولید غذا خلاصه نمی‌‌شود، بیان داشت: دسترسی، سلامت، مصرف، ثبات و پایداری ۴ مولفه مهم امنیت غذایی است و دسترسی آسان و اقتصادی غذا برای آحاد مردم در این زمینه مهم است.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران را به لحاظ برخورداری از منابع طبیعی، کشوری ثروتمند خواند و بیان داشت: از ۱۳ اقلیم در دنیا، ۱۱ اقلیم در کشور ایران موجود است؛ در زمینه تنوع زیستی ایران ۸۳۰۰ گونه دارد که این تعداد گونه موجود در کشور از مجموع گونه‌های تمام کشورهای اروپایی نیز بیشتر است.

وی دستیابی به امنیت غذایی پایدار را در گرو افزایش تولیدات بخش کشاورزی دانست و بیان کرد: از ابتدای انقلاب تاکنون ۱۰۰ میلیون تن افزایش تولید غذا داشتیم که ۵۵ تا ۶۰ درصد آن مربوط به افزایش دانش و رسوخ دانش در بخش کشاورزی بوده است.

خیام‌نکویی با بیان این که تولید غذا و دانش‌بنیان شدن بخش کشاورزی از مسیر بهره‌وری و رسوخ دانش و فناوری در بخش می‌گذرد، افزود: خودکفایی در محصولات راهبردی از طریق انقلاب بهره‌وری و رسوخ دانش مدرن و بومی ممکن است.

وی ابراز امیدواری کرد؛ نتایج این نشست موجب تحول در ارتقای سلامت جامعه شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید