Iranian Agriculture News Agency

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی:

تدوین الگوی مصرف برق کشور از مهرماه

ایانا- اقتصاد: در پی شرایط جدید اقتصادی کشور، نوسانات قیمت ارز و فلزات که سازندگان و پیمانکاران صنعت برق را در تأمین مواد اولیه مورد نیاز محصولات و پروژه‌های مرتبط با چالش جدی مواجه کرده است، پیمانکاران بخش خصوصی خواستار تنفس سه ماهه قراردادهای صنعت برق بوده‌اند تا راه‌کارهای ادامه مناسب همکاری بخش خصوصی با وزارت نیرو مورد بررسی بیشتری قرار بگیرد که این مهم روز گذشته از سوی مدیرعامل توانیر ابلاغ شد.

تدوین الگوی مصرف برق کشور از مهرماه

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به اینکه درصدد تعریف الگوی مصرف برق در کشور هستیم، گفت: روند اجرای این طرح از مهرماه آغاز خواهد شد و بر اساس آن مشترکانی پرمصرفی که از الگوی مشخصی عبور کنند بایستی هزینه مصرفی برق خود را به قیمت واقعی پرداخت کنند.

به‌گزارش ایانا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، همایون حائری، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به تنفس سه ماهه قراردادهای صنعت برق، گفت: در پی شرایط جدید اقتصادی کشور، نوسانات قیمت ارز و فلزات که سازندگان و پیمانکاران صنعت برق را در تأمین مواد اولیه مورد نیاز محصولات و پروژه‌های مرتبط با چالش جدی مواجه کرده است، پیمانکاران بخش خصوصی خواستار تنفس سه ماهه قراردادهای صنعت برق بوده‌اند تا راه‌کارهای ادامه مناسب همکاری بخش خصوصی با وزارت نیرو مورد بررسی بیشتری قرار بگیرد که این مهم روز گذشته از سوی مدیرعامل توانیر ابلاغ شد.

او با تاکید بر اینکه افزایش هر درجه حرارت بین هزار تا 1500 مگاوات رشد مصرف را در پی خواهد داشت، یادآوری کرد: در طی سالیان اخیر هیچگاه با چنین شرایط اقلیمی مواجه نبوده‌ایم که افزایش درجه حرارت اینگونه استمرار داشته باشد.

حائری یادآور شد: در طی ده سال اخیر همواره پیک مصرف برق در طول ساعات شب بیشتر بوده است ولی پس از چند سال به دلیل افزایش سیستم‌های سرمایشی، پیک مصرف نیز در طول روز بیشتر از مدت زمان شب بوده است.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی تصریح کرد: ولی در وضعیت فعلی که درجه حرارت شب‌ها همچون گذشته خنک‌تر نیست و با افزایش همراه بوده است طبیعتاً پیک مصرف برق در مدت زمان شب و روز نیز بیشتر شده است.

او توان تولید برق نیروگاه‌های هسته‌ای در زمان پیک مصرف را هزار مگاوات دانست و افزود: براساس پیش‌بینی سازمان هواشناسی طی دو هفته آینده درجه دما و میزان گرما در اقصی نقاط کشور کمتر خواهد شد که با ادامه چنین روندی میزان مصرف برق نیز کاهش یافته و به تبع آن هم خاموشی در اقصی نقاط کشور روند نزولی به خود خواهد گرفت.

حائری با تاکید بر اینکه محدودیت‌های برق تابستان امسال صرفاً به دلیل کاهش تولید نیروگاه‌های برق آبی بوده است، اضافه کرد: برای پیک تابستان امسال با وجود اینکه دو هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد شده و تمامی واحدهای حرارتی با آمادگی کامل در حال ارائه خدمات هستند ولی افت بی‌سابقه بارندگی و کاهش آب پشت سدها موجب شده است تا توان تولید انرژی نیروگاه‌های برق آبی سدها نیز کاهش یافته و با کسری پنج هزار مگاواتی تولید برق در این بخش مواجه باشیم.

او بر لزوم ادامه مدیریت مصرف پس از پایان فصل تابستان تاکید کرد و افزود: براساس دستور ریاست جمهوری مصرف هر ماه دستگاه‌های اجرایی و ادارات در مقایسه با سال گذشته مقایسه می‌شود و اگر با افزایش مصرف برق مواجه باشند برخوردهای لازم با دستگاه یاد شده صورت خواهد گرفت. براین اساس در پایان هر ماه فصل تابستان میزان مصرف هر دستگاه به صورت دقیق از روی کنتور مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا نحوه مدیریت مصرف بخش‌های مختلف به صورت کامل مورد پایش قرار بگیرد.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با تاکید بر اینکه هزینه دریافتی از پرمصرف‌ها و کم مصرف‌ها نباید یکسان باشد، اظهار کرد: درصددیم تا الگوی مصرف برق هر منطقه بدون ایجاد اختلال در رفاه مردم تهیه شود تا اگر مشترکی بیش از میزان متعارف مشخص شده برق مصرف کند باید با نرخ واقعی هزینه برق مصرفی خود را پرداخت کند.

حائری با بیان اینکه 90 درصد بخش خانگی کشور کمتر از الگو مصرف می‌کنند، ادامه داد: به همین منظور درصددیم تا برای 10 درصد مابقی که در زمینه استفاده از برق دچار بدمصرفی و پرمصرفی هستند تعرفه‌ای جداگانه لحاظ کنیم.

او با اشاره به اینکه درصدد تعریف الگوی مصرف برق در کشور هستیم، اضافه کرد: روند اجرای این طرح از مهرماه آغاز شده و امیدواریم تا پایان سال به نتیجه برسد براین اساس پس از این مشترکانی که از الگوی مصرف مشخصی عبور کنند بایستی هزینه مصرفی برق خود را به قیمت واقعی پرداخت کنند. با اجرای این طرح کسانی که در زمینه استفاده از انرژی صرفه‌جویی می‌کنند و کم مصرف هستند دچار مشکل و فشار نخواهند شد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید