معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان:
سالانه 20 هزار تن تخم مرغ در استان سمنان تولید میشود
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بر ضرورت افزایش سرانه مصرف تخممرغ در این استان تأکید کرد و گفت: برنامهریزی برای افزایش سرانه مصرف تا 250 عدد در سال در دستور کار است.
به گزارش خبرنگار ایانا در سمنان، مصطفی شاهحسینی از وجود 38 واحد فعال مرغ تخمگذار با ظرفیت حدود دو میلیون قطعه خبر داد و گفت: سالانه حدود 20 هزار تن تخم مرغ در این استان تولید میشود.
وی اظهار کرد: روزانه بهطور متوسط 55 تن تخممرغ از طریق واحدهای فعال صنعتی و بومی استان تولید و به بازار مصرف عرضه میشود.
وی افزود: از تولید روزانه استان نزدیک 45 درصد مازاد نیاز بر استان بوده که به استانهای همجوار ارسال میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به میزان تولید تخممرغ استان در سال گذشته نیز گفت: تولید تخممرغ در استان سمنان در سال 96 به 20 هزار تن بود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بر ضرورت افزایش سرانه مصرف تخممرغ در استان تأکید کرد و گفت: متوسط مصرف سرانه تخممرغ در ایران حدود 11 کیلوگرم و در کشورهای توسعهیافته بیش از 15 کیلوگرم است.
شاهحسینی به برخی از سیاستهای و هدفگذاریهای این سازمان درباره تخممرغ اشاره کرد و گفت: برنامهریزی برای افزایش سرانه مصرف سرانه تا 250 عدد در سال و تغییر الگوی مصرف مردم بهینهسازی واحدهای موجود در راستای ارتقای کیفی تخممرغ تولید و افزایش صادرات از برنامههای جهاد کشاورزی استان است ضمن اینکه صدور مجوز برای ایجاد پرورش مرغ تخمگذار نیز ممنوع است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه تخممرغ یک ماده غذایی بسیار غنی است افزود: تخممرغ برای چندمین سال پیاپی بهعنوان پرطرفدارترین و پرمصرفترین و خوشمزهترین مواد غذایی مقام اول را در بین سایر مواد غذایی در دست دارد.
شاهحسینی گفت: تخممرغ بدون هیچگونه افزودنی و یا وجود مواد مجاز و غیرمجاز درون آن یکی از سالمترین و بکرترین مواد غذایی طبیعی و مطمئن برای مصرف تمام اقشار جامعه در گروههای سنی متفاوت است.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر قیمت مناسب، طبخ آسان و سریع و در دسترس بودن آن از فاکتورهایی است که تخممرغ را متمایز از بسیاری از مواد غذایی میکند.
معاون سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: ترکیب پروتئینهای تخممرغ ازلحاظ زیستشناختی از نوعی است که متخصصان علم تغذیه از آن بهعنوان مقیاسی برای سنجیدن کیفیت پروتئینهای دیگر مواد غذایی استفاده میکنند.
شاهحسینی از پروتئین موجود در تخممرغ بهعنوان یک پروتئین کامل و قابلجذب نام برد و افزود: از طرفی دیگر تخممرغ دارای بیشترین اسیدآمینه ضروری برای بدن است و همیشه بهعنوان یک مکمل برای بسیاری از مواد غذایی استفاده میشود.
وی خاطرنشان کرد: علیرغم وجود مزایای متعدد و طبیعت غنی و سرشار از مواد مغذی تخممرغ ازلحاظ غذایی متأسفانه آنطور که باید و شاید در کشور ما به آن توجه نمیشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اضافه کرد: تخممرغ محصول پروتئینی و فسادپذیر است که ورود آلودگیهای سطح پوسته، شانه، محیط اطراف و غیره از طریق شکستگی یا ترکخوردگی وارد آن شده و سبب فساد میکروبی یا شیمیایی آن میشود از این رو در فرآیند بستهبندی، تمام تخممرغهای پوسته کثیف و ترکخورده و شکسته حذف میشود و سلامت بهداشت و کیفیت تخممرغ حفظ میشود.
شاهحسینی یکی از عادات غلط در فرهنگ مصرف تخممرغ را شستوشوی آن در هنگام نگهداری تا زمان مصرف عنوان کرد با انجام این امر آلودگیهای سطح پوسته به داخل تخممرغ نفوذ میکند و باعث مخدوش شدن سلامت و بهداشت آن میشود.
وی گفت: در تخممرغ بستهبندیشده به دلیل محافظت تخممرغ و پاکیزگی بسته این محصول بهراحتی در یخچال در کنار سایر مواد غذایی قابل نگهداری بوده و نیاز به شستوشوی تخممرغ تا زمان مصرف را برطرف میکند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به میزان کالری تخممرغ نیز گفت: یک عدد تخممرغ بهطور متوسط 76 کیلوگرم کالری دارد و مصرف روزانه یک عدد تخممرغ سه درصد نیاز انرژی یک مرد بالغ و چهار درصد نیاز انرژی یک زن بالغ را تأمین میکند.
شاهحسینی گفت: برای کودکان از 9 ماهگی تا یک سالگی یک زرده کامل تخممرغ یک روز در میان و از دو سالگی به بعد بر اساس میل کودک پنج تا 6 تخممرغ در هفته مجاز است و افراد بالغ نیز مجاز به مصرف سه تا چهار عدد تخممرغ در هفته هستند.
وی با بیان اینکه مصرف تخممرغ برای افرادی که کلسترول خونشان بالاست نیز نباید قطع شود، افزود: این افراد میتوانند دو تا سه عدد تخممرغ در هفته مصرف کنند؛ چراکه با کاهش دریافت کلسترول از طریق غذا سنتز داخلی کلسترول در بدن افزایش یافته و حتی ممکن است بیشتر از قبل شود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با تأکید بر اینکه بیشتر چربیهای موجود در تخممرغ از نوع غیراشباع است، خاطرنشان کرد: بر این اساس چربی تخممرغ هیچ ارتباطی با افزایش کلسترول ندارد.
دیدگاه تان را بنویسید