با حضور استاندار گیلان و معاون وزیر جهاد کشاورزی صورت گرفت:
آغاز برداشت رقم مادری برنج پرمحصول گیلانه برای نخستین بار در کشور
برای نخستین بار در کشور برداشت و تولید بذر مادری برنج پرمحصول گیلانه با حضور استاندار گیلان و معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت در مرکز تحقیقات برنج کشور در رشت آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) و به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان
گیلان، محمدعلی نجفی در این مراسم هدف از تحقیقات کشاورزی را دست یابی به آخرین یافتههای علمی و فنی با امکانات روز و مناسب با شرایط آب و هوایی در خصوص محصولات استان دانست و افزود: در این راستا مرکز تحقیقات برنج کشور موفق شد رقم جدید برنج پرمحصول گیلانه را معرفی کند .
استاندار گیلان رقم جدید برنج گیلانه را حاصل تلاش مجموعه مرکز تحقیقات برنج کشور دانست و افزود: این رقم از برنج در حدود 20 تا 25 درصد نسبت به برنجهای بومی افزایش تولید داشته و با توجه به قد کوتاهتر این محصول در برابر باد و باران مقاومتر خواهد بود .
نجفی با بیان اینکه در رقم جدید برنج گیلانه طعم برنج اصیل گیلان حفظ شده افزود: افزایش کمیت و کیفیت و حفظ طعم برنج اصیل گیلانی سه مؤلف مهمی به شمار میرود که در برنج گیلانه بر روی آن تأکید شده است .
استاندار گیلان همچنین برضرورت تولید فراگیر این رقم از برنج تأکید کرد .
رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور نیز گفت: از خصوصیات بارز این رقم پاکوتاهی، زودرسی و کیفیت پخت بسیار مطلوب همانند ارقام محلی ایرانی با عملکرد بیشتر از ارقام بومی است.
علینیا افزود: در سال 1394 حدود 20 هکتار از اراضی استان زیر کشت گیلانه بود که با استقبال کشاورزان سطح زیر کشت رقم گیلانه در سال 1395 به 200 هکتار افزایش یافته است .
وی با بیان اینکه از خصوصیات بارز این رقم بنا به اذعان کشاورزان عدم خوابیدگی، زودرسی و دارا بودن کیفیت پخت مطلوب، مشابهه ارقام محلی است گفت: از موفقیتهای ما در سال جاری، تولید حدود 15 تن بذر مادری رقم گیلانه برای اولین بار است که با توجه به روند استقبال کشاورزان، امکان تولید بذرهای گواهی شده این رقم برای کشت حدود 2 هزار هکتار از اراضی استان گیلان خواهد بود .
در پایان برداشت این محصول، استاندار گیلان از طرح های تحقیقاتی مؤسسه تحقیقات برنج کشور در زمینه معرفی رقم های جدید بازدید کرد.
دیدگاه تان را بنویسید