Iranian Agriculture News Agency

معصومه ابتکار:

نقش کلیدی زنان روستایی در اصلاح مصرف آب

معصومه ابتکار از نقش زنان روستایی در مبارزه با کم‌آبی و تغییرات اقلیمی گفته است.

نقش کلیدی زنان روستایی در اصلاح مصرف آب

به گزارش گروه اجتماعی ایانا، معصومه ابتکار با تاکید بر اینکه زندگی‌های شهری و روستایی ما بایستی با کم آبی سازگار شوند، گفت: «بخش زیادی از آب مصرفی کشور مربوط به حوزه کشاورزی است؛ بنابراین زنان روستایی به عنوان مدیران خانه در اصلاح رفتار مصرف آب کشاورزی و نشر این آگاهی نقش بسیار مهمی را بر عهده دارند.»

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری درباره لزوم تصفیه فاضلاب و بازچرخانی و استفاده مجدد از آب گفت: «بازچرخانی آب مسئله بسیار مهمی است که از داخل یک منزل آغاز می‌شود. به طور مثال آبی که برای شست‌وسوی میوه مورد استفاده قرار می‌گیرد نباید به راحتی هدر برود و می‌توان پس از جمع آوری آن را مجددا برای آبیاری گلدان‌ها، شست‌وشوی منزل و... مورد استفاده قرار داد.»

 ابتکار افزود: «امروزه در دنیا لوله‌کشی منازل معمولاٌ به نوعی طراحی می‌شود تا از آب تصفیه شده قابل شرب برای پرکردن مصارف بهداشتی استفاده نشود. مواردی از این دست جزو روش‌هایی است که در دنیا به شدت مورد استقبال گرفته تا بتوانیم هر چه بیشتر با مسئله کم‌آبی سازگار شویم.»

رئیس پیشین سازمان محیط زیست با بیان اینکه نیازمند تلاش بیشتر در این حوزه هستیم، گفت: «باید در هر منطقه و شهر و روستایی تبعات این مسئله به خوبی مشخص شده و اقدامات عملی برای روبه‌رو شدن با واقعیت خشکسالی، کم‌آبی، کاهش بارش‌ها و افزایش دما در نظر گرفته شود.»

ابتکار درباره تغییرات اقلیمی در کشور نیز گفت: «امروزه مسئله افزایش دما بیش از گذشته در کشور ما مطرح است. بر اساس ارزیابی صورت گرفته در طی سه دهه اخیر حدود ۱.۵ درجه سلسیوس در کل شهرها افزایش داشته‌ایم و الگوی بارندگی‌ها تغییر کرده است و باید با این وضعیت سازگار شویم.»

وی ادامه داد: «اگر بارش‌ها در نقطه‌ای به بارندگی سیلابی رسیده است، باید روش‌های پخش سیلاب و آبخوان داری را در آن منطقه ترویج بدهیم. همچنین اگر در محلی قناتی بوده و بارندگی‌ها به شکلی است که امکان تغذیه آن وجود دارد، بایستی حتما احیا شوند و اگر در آبخوان‌ها سازه‌ای امکان نگهداری آب را به صورت طبیعی دارد باید طراحی و ساخته شود.»

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید