Iranian Agriculture News Agency

بی پروا در گفتگو با ایانا خبر داد:

رتبه پنجم آذربایجان شرقی در تولید گل محمدی کشور

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی از رتبه پنجم آذربایجان شرقی در تولید گل محمدی کشور خبر داد.

 رتبه پنجم آذربایجان شرقی در تولید گل محمدی کشور

محمدباقر بی پروا مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی در حاشیه بازدید از مجتمع کشت و صنعت گیاهان دارویی میاب در شهرستان مرند در گفتگو با خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی خصوص جایگاه آذربایجان شرقی از نظر تولید گل محمدی در کشور، گفت:  ۱۴۴۷ هکتار از اراضی استان به زیرکشت مزارع گل محمدی اختصاص دارد که از این مزارع سالانه ۵۴۰۰ تن محصول گل محمدی تولید می‌شود.

وی افزود: شهرستان‌های اسکو، آذرشهر، مرند، شبستر و عجب شیر بیشترین تولید را در این حیطه دارند و به طور متوسط از هر هکتار به میزان چهار تن از این گیاه برداشت می‌شود.

مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با بیان این‌که سالانه مقداری از این تولید برای گلاب گیری مصرف می‌شود، ادامه داد: در کشور بالغ بر ۱۴ هزار هکتار زیر کشت گل محمدی است و استان‌های مرکزی به خصوص منطقه کاشان، گلستان و چهارمحال بختیاری جزو تولیدکنندگان برتر بوده و آذربایجان شرقی نیز رتبه پنجم کشوری را از این لحاظ دارد.

 بی پروا با اشاره به تولید سالانه بالای ۳۰۰۰ اصله نهال به صورت قلمه در این مجموعه کشت و صنعت، اظهار داشت: امسال صادرات نهال گل محمدی و سایر گیاهان را به کشورها ارمنستان، آذربایجان و گرجستان داشتیم و اکنون جایگاه خوبی از نظر تولید نهال گل در سطح اوراسیا پیدا کردیم.

وی با بیان این‌که در دنیا جایگاه خاصی نیز از نظر تولید گل محمدی داریم، اظهار داشت: با توجه به این‌که گل به خصوص گل‌هایی از خانواده رز، بیشترین کارایی را در تهیه عطر و ادکلن با گل محمدی دارند، کشورهای اروپایی یکی از خواهان اصلی اسانس گل محمدی کشور هستند اما کشور بلغارستان به تازگی دست به ابتکاری زده و جایگاهی برای خود در زمینه گل محمدی باز کرده است. 

وی گفت: این کشور در حوزه بوم گردی و گردشگری از جمله اتراق در کنار مزارع و بهره مندی از آب و هوای تازه باغات و مزارع گل محمدی وارد شده و یک ارزآوری بالایی را فراهم ساخته است. آذربایجان شرقی نیز برای ورود به این امر تلاش کرده و کارهای لازم جهت اجرای این طرح‌ را آغاز کرده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: اماکن مناسب جهت گردشگری و بوم گردی کشاورزی را شناسایی کردیم و تعاملاتی با سازمان میراث فرهنگی داشتیم و اکنون حتی استاندار آذربایجان شرقی نیز مصمم است تا این طرح اجرا شود.

وی تاکید نمود: در این طرح، باغات به خصوص اراضی دیم و شیب دار که دید و چهره زیبای بصری دارند برای این امر استفاده می‌شوند؛ هم‌چنین در کنار گردشگری و تفریح نیز بحث آموزش و گردش‌های علمی و آموزشی برای تمامی افراد و گروه‌های تحصیلی نیز می‌تواند در این منطقه انجام بگیرد.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید