Iranian Agriculture News Agency

فتحی خبر داد:

با تامین منابع، پروژه 4 هزار هکتاری لاریجان در پایاب سد خداآفرین در دوماه آینده تحویل بهره برداران می‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: با تامین منابع، پروژه 4 هزار هکتاری لاریجان در پایاب سد خداآفرین در دوماه آینده تحویل بهره برداران می‌شود.

با تامین منابع، پروژه 4 هزار هکتاری لاریجان در پایاب سد خداآفرین در دوماه آینده تحویل بهره برداران می‌شود

 به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی،  اکبر فتحی در جلسه تحویل موقت بلوک های ۵الی۱۰ پروژه طرح بهبود۴۰۰۰ هکتاری لاریجان در محل کارگاه شرکت بارمان سازه روستای قارلوجه ضمن تبریک هفته جهاد کشاورزی و دهه کرامت را تبریک گفته و از زحمات همکاران در سطوح مختلف سازمانی برای بهره برداری ازاین پروژه قدردانی کرد و گفت: واحد عمرانی شماره 4 (لاریجان) به وسعت 4000 هکتار در حد فاصل کانال اصلی خداآفرین و رودخانه ارس واقع شده و اراضی کشاورزی 21 روستا را در بر می گیرد که طول این محدوده 30 کیلومتر و عرض آن بین 500 تا 1500 متر متغیر است و در حال حاضر اراضی مذکور از طریق دو نهر اصلی آراز آرخی و داودان آرخی و نیز سلین چای تامین آب می گردد. در برخی قسمت ها نیز با استفاده از حفر چاه یا استقرار پمپ در حاشیه ارس اقدام به آبیاری می کنند.

وی به اهداف این طرح اشاره نموده و گفت: : با توجه به اهمیت دو عامل مهم آب و خاک در امر توسعه کشاورزی و با عنایت به عدم وجود آب کافی و مطمئن و با توزیع عادلانه بین بهره برداران در منطقه اجرای طرح، احداث شبکه فرعی آبیاری طرح لاریجان در قالب طرح و ساخت و با هدف تامین آب مورد نیاز اراضی طرح از محل کانال خداآفرین با استفاده از شبکه لوله ها و به صورت کم فشار در داخل اراضی محدوده عملیاتی شده است.

 فتحی در ارتباط با همکاری بخش های مختلف در اجرای پروژه ها گفت: برای اینکه پروژه یا طرحی به مرحله بهره برداری برسد باید کشاورزان، پیمانکاران، کارشناسان و مدیران با اراده و تلاش دوچندان همکاری کنند و مسلماً فی مابین بهره برداران، مدیران طرح و پیمانکاران قرارداد و وظایفی مشخص وجود دارد، اما باید اقدامات هر کدام با سعه صدر انجام شود تا نتیجه مورد نظر در مدت زمان برنامه ریزی شده به دست آید.

وی با بیان اینکه همواره در اجرای طرح های بزرگ معارضاتی از طرف ساکنین و بهره برداران وجود داشته و دارد، گفت: کار تعاونی در شهرهای بزرگ با مشکلات منافع شخصی همراه است و در مناطق روستایی نیز می تواند خود را در حالت های مختلف نشان دهد و باید مجریان طرح با رویکردهای مناسب تعامل مورد نیاز را بدست آورند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به رفتار جوانان در همراهی برای اجرای یک طرح هادی در روستاها گفت: جوانان باید از این طرح ها استقبال کرده و برای نوسازی و توسعه روستای خود تمام تلاش خود را انجام دهند.

وی به ظرفیت جوانان و اهالی منطقه تاکید کرد و گفت: وجود معارضان در هر پروژه ای محتمل است ولی جوانان و پیمانکاران باید با ایجاد تعامل مسیر اجرا و توسعه پروژه ها را هموار کنند.

 فتحی به تعامل بین پیمانکاران و کارفرمایان اشاره کرد و افزود: وظایف برای اجرا و بهره برداری از طرح از قبل تعیین شده و قراردادها براساس وظایف محول شده بسته شده است و اگر نتایج کار پیمانکاران با آنچه که در قرارداد ذکر شده منافات داشته باشد، پیمانکار باید پاسخگو باشد و کارفرمایان نیز باید به تعهدات خود عمل کنند.

 وی در ارتباط با پروژه لاریجان افزود: این یک پروژه ملی است و اعتبارات برای تامین منابع پیمانکاران از طریق منابع ملی کاهش یافته و تا به اینجا سعی شده به نحوی زحمات پیمانکاران از اعتبارات بخش های دیگر تامین شود.

وی به به زیر خاک رفتن 10 مورد از حوضچه ها در پروژه اشاره کرد و گفت: باید با بازنگری و اصلاح وضعیت این حوضچه ها تکمیل شده و قابل استفاده باشند و پیمانکاران و  بهره برداران با تعامل می توانند در طی مدت زمان کوتاه این کار را به اتمام برسانند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ارتباط با بلوک های دو و چهار از پروژه که با مشکل مواجه شده است گفت: طی جلسه ای در استان با حضور مدیر عامل پروژه، نماینده بهره برداران و نماینده پیمانکاران باید برگزار شده و برنامه های مدیر پروژه بررسی شود و در صورت تفاهم، ادامه پروژه به اجرا درآید که مطابق گفته های پیمانکار محترم به دلیل وجود یک معارض، تکمیل حوضچه شماره دو با مشکل مواجه است که می توان با استفاده از ظرفیت مسئولان محلی مثل بخشدار و فرماندار محترم این مشکل را حل کرد.

وی در ارتباط با تحویل و بهره برداری از پروژه گفت: برای تحویل این پروژه باید آب باشد که در مدت تحویل موقت، بررسی و آزمایشات مختلف در ارزیابی پروژه انجام شود و نتیجه برای تحویل قطعی بدست آید، اما با توجه به اینکه آب وجود ندارد امکان بررسی و ارزیابی وجود نخواهد داشت.

وی افزود: با توجه به اینکه اجرای خطوط اصلی آب رسانی بر عهده  سازمان آب منطقه ای استان بوده و شبکه های فرعی بر عهده سازمان جهاد کشاورزی استان است، باید در اسرع وقت با هماهنگی با سازمان آب منطقه ای استان برای تامین آب این منطقه و پروژه حاضر اقدامات لازم انجام گیرد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه به مدد الهی و تلاش سازمان ، اجرای کار اعم از پیمانکاران و مشاوران و مدیرطرح و مجری طرح درحال اتمام است و پیشرفت بالای ۹۷درصد دارد ادامه داد: با تامین منابع مقرر شد تا پروژه در دو ماه آینده تحویل بهره بردارن زحمتکش این منطقه گردد.

وی با بیان اینکه با اجرای این طرحها چهره منطقه خداآفرین عوض شده و یک کشاورزی مدرن را در منطقه شاهد خواهیم بود گفت:  ان شاء الله پیگیر هستیم در قسمت توسعه کشت و صنعت بزرگ مقیاس راه اندازی شود که سرمایه گذار اقدامات لازم را انجام داده و با تعریف فعالیتهای گلخانه و صنایع تبدیلی وتکمیلی و شیلات وآبزیان و پرورش دام وطیور در مجموعه مذکور رونق تولید و ایجاد اشتغال جدید و تثبیت اشتغال و افزایش درآمد سرانه و افزایش صادرات محصولات کشاورزی حاصل این سرمایه گذاری خواهد بود.

 

 

 

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید