Iranian Agriculture News Agency

راه‌اندازی شهرک فرآوری سیر در تیمورلو

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: جشنواره‌های بخش کشاورزی همچون سیر باید به صورت علمی برگزار شود.

راه‌اندازی شهرک فرآوری سیر در تیمورلو

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی،  اکبر فتحی، در پنجمین جشنواره سیر تیمورلو - قراغیل که در سالن ورزشی شهدای تیمورلو برگزار شد، گفت: سطح زیر کشت محصول سیر استان حدود ۸۲۰ هکتار بوده و سالانه ۲۴ هزار تن محصول از این اراضی برداشت می‌شود. جایگاه استان ازلحاظ سطح زیر کشت سیر در کشور رتبه 6 و ازلحاظ میزان تولید نیز رتبه چهارم را دارا است.

وی با اشاره به ویژگی‌های محصول سیر، افزود: سیر، محصولی است که مقاومتش نسبت به ناملایمات محیطی زیاد بوده و آب کمتری نسبت به سایر محصولات سبزی و صیفی لازم دارد. این محصول کشت پاییزه دارد و به علت زودرس بودن آن در خردادماه قابل‌برداشت است.

وی افزود: عمده محصول تولیدی سیر استان در خود استان یا استان‌های هم‌جوار مصرف‌شده و در مواقعی مقصد مصرف آن عراق است. سیر ارقامی داشته و در استان ما نیز ارقام سیر محلی، صورتی، قرمز، سفید و رقم آذر کشت می‌شود ولی بیش از ۸۰ درصد اراضی به زیر کشت سیر صورتی می‌رود.

فتحی خاطرنشان کرد: عمده مشکل موجود در مورد محصول، عدم وجود واحدهای سیر خشک‌کنی و ماشین‌آلات بسته‌بندی در شهرستان‌های تولیدکننده است؛ عمده مشکل دیگر این بخش، عدم مکانیزه شدن و استفاده از ادوات کشاورزی است چراکه در تیمورلو، قطعات اراضی کوچک به زیر کشت سیر می‌رود و بایستی یکجا زراعی و یکجا کشتی انجام شود.

وی با اشاره به راه‌اندازی شهرک فراوری سیر در تیمورلو، ادامه داد: فرآوری سیر در شهرکی که ایجاد خواهد شد انجام می‌شود و این شهرک به‌صورت تعاونی خواهد بود.

وی با اشاره به جشنواره امروز درباره سیر تیمورلو، گفت: باید جشنواره‌ها را به همایش تبدیل کنیم و مقاله‌های علمی در این همایش‌ها ارائه شود و مراکز علمی نیز برای پیشرفت بیشتر این موضوع تلاش کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی تأکید کرد: سیر در الگوی کشت قرارگرفته است و سعی می‌کنیم به‌عنوان یک محصول کم آب بر به‌جای محصولات پر آب بر جایگزین شود و کشت آن افزایش یابد.

 

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید