Iranian Agriculture News Agency

فتحی خبر داد:

افزایش 3 شرکت دانش بنیان بخش کشاورزی به 12 شرکت از ابتدای سالجاری در استان آذربایجان شرقی

تعداد ۳۰ شرکت بخش کشاورزی آذربایجان شرقی مستقر در دهکده فن آوری در شرف دانش بنیانی

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: با اجرای آیین نامه مصوب هیئت دولت در مورد دانش بنیان نمودن بخش کشاورزی در استان در سال جاری تعداد شرکت های دانش بنیان فعال در بخش کشاورزی از 3 شرکت به 12 افزایش یافته و 30 شرکت مستقر در دهکده فن آوری نیز در مراحل پایانی دانش بنیانی قرار دارند.

افزایش 3 شرکت دانش بنیان بخش کشاورزی به 12 شرکت از ابتدای سالجاری در استان آذربایجان شرقی

به گزارش خبرنگار ایانا در استان آذربایجان شرقی، اکبرفتحی در برنامه زنده تلویزیونی تراز در ارتباط با میزان تحقق وظایف مصوب در سطح وزارت جهادکشاورزی برای دانش بنیان کردن بخش کشاورزی در طول سالجاری، گفت: بخش کشاورزی از جمله بخش های دانش پذیر اقتصادی بوده و از ابتدای فعالیت کشاورزی نیز دانش درصدد ورود و نفوذ به این بخش بوده است؛ اما از آنجاییکه همواره تلاش شده این نفوذ از طریق نظامات دولتی صورت گیرد کارآمدی لازم محقق نشده است. با این وجود محدودیت های منابع ، حرکت بسوی دانش را ضروری تر می کند تا با یاری آن بتوان با استفاده از منابع اندک، تولید بیشتری را بدست آورد. این امر لزوم ورود بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان به این عرصه را نمایان می سازد.

وی ادامه داد: آیین نامه 19 ماده ای مصوب هیئت دولت در ابتدای سال و بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری گام بزرگی در این راستا بود تا بستر و شرایط ورود شرکت های دانش بنیان به عرصه کشاورزی فراهم شود چرا که در حال حاضر تنها 6 درصد از شرکت های دانش بنیان در عرصه کشاورزی فعالیت دارند. در این روند دولت بیشتر رویکرد حمایتی و تسهیلاتی در پیش گرفته تا فارغ التحصیلان و دانش آموختگان بخش کشاورزی وارد این عرصه شوند. البته با توجه به عدم تمکن مالی کشاورزان برای خرید تولیدات این شرکت ها موسسات مالی و سازمان برنامه و بودجه مکلف به تامین منابع لازم شده اند. طبیعتا تا زمانیکه تمامی بندهای پیش بینی شده در آیین نامه محقق نشود، اهداف پیش بینی شده نیز به صورت صد در صد محقق نخواهد شد.

فتحی با اشاره به تنش های آبی و سایر موانعی که بخش کشاورزی با آن روبه روست، در رابطه با اولویت ها و مسیر شرکت های دانش بنیان گفت: خوشبختانه در استان قبل از تصویب آیین نامه، استاندار آذربایجان شرقی در جلسه اسفند ماه 1400 اولویت خود در بخش کشاورزی را دانش بنیان کردن این بخش اعلام کرد. از همان زمان تلاش شد  اولویتهای بخش کشاورزی مشخص شده و شرکت های دانش بنیان به سمت این اولویت ها سوق داده شوند. از این رو نیازمندی های فن آورانه در زیربخش های کشاورزی احصاء شد. برای مثال یکی از اولویت های ما تولید خوراک دام و تبدیل پسماندهای کشاورزی به خوراک دام مورد نیاز بود که رونمایی از تولیدات شرکت دانش بنیان خوراک دام نیز در این راستا قرار داشت. همچنین در مورد نهاده هایی مانند بذور هیبرید مورد نیاز که از بازار خوبی نیز برخوردارند و برای شرکتهای دانش بنیان جذابیت دارند، اعلام شد که تولیدات آنها از سوی سازمان جهادکشاورزی خریداری خواهد شد. همین طور در مورد تولیدکنندگان سموم و کودهای شیمیایی و سموم وکودهای زیستی فراخوانی داده شد که خوشبختانه در تمام موارد متقاضیانی مراجعه کردند. با این ترتیب از 3 شرکت دانش بنیان فعال در بخش کشاورزی به 12 شرکت رسیده ایم و 30 شرکت در دهکده فن آوری که بر اساس ماده 2 آیین نامه در استان افتتاح شد، مستقر هستند که مراحل نهایی دانش بنیانی را طی می کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان حوزه مکانیزاسیون کشاورزی را یکی از بخش های مهمی که شرکت دانش بنیان می توانند فعالیت داشته باشند دانست و افزود: هم در زمینه آبیاری و ادوات و ماشین آلات و دستگاه های مورد نیاز سیستمهای نوین آبیاری ظرفیت فعالیت این شرکت ها وجود دارد که با افزایش بهره وری می توانند قیمت تمام شده محصول را کاهش دهند.

وی گفت: تمام اطلاعاتی که در زمینه نیازهای دانش بنیانی بخش کشاورزی وجود دارد حالت محرمانه نداشته و می تواند در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار گیرد تا توانایی تحلیل داده های موجود را داشته باشند.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید