Iranian Agriculture News Agency

جلسه هم اندیشی با موضوع امنیت غذایی در دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی برگزار شد

اهمیت ارتباط جهادکشاورزی و دانشگاه به لحاظ شناخت زمینه های همکاری و معرفی فرصتهای شغلی برای دانشجویان

به همت دفتر هم اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی جلسه هم اندیشی با موضوع « امنیت غذایی» با حضور روسای دانشگاه پیام نور و سازمان جهاد کشاورزی استان در محل سالن جلسات ستاد استان برگزار شد.

اهمیت ارتباط جهادکشاورزی و دانشگاه به لحاظ شناخت زمینه های همکاری و معرفی فرصتهای شغلی برای دانشجویان

به گزارش خبرنگار ایانا از آذربایجان شرقی، به همت دفتر هم اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی جلسه هم اندیشی با موضوع « امنیت غذایی» با حضور روسای دانشگاه پیام نور و سازمان جهاد کشاورزی استان، مسئولین حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان ،  نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، معاونین و مدیران و اعضای علمی رشته های کشاورزی، زیست و گروههای مرتبط در محل سالن جلسات ستاد استان برگزار شد.

 رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی در این جلسه که با هدف تبیین عملکرد نظام  مقدس جمهوری اسلامی در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی برگزار شده بود گفت:  ارتباط سازمان جهادکشاورزی و دانشگاه پیام نور هم به لحاظ شناخت زمینه های همکاری و هم معرفی فرصت های شغلی ممکن برای دانشجویان پس از فراغت از تحصیل در این سازمان پر اهمیت و قابل توجه است.

 اکبر فتحی گفت: دامنه عمل وزارت جهادکشاورزی و به تبع آن سازمان های جهادکشاورزی استانها بسیار گسترده است. مراکز خدمات جهادکشاورزی علاه بر مراکز شهرستان ها در مراکز تمامی بخش ها دایر است. جهت ارائه مطلوب خدمات به کشاورزان از ظرفیت بخش خصوصی استفاده می شود و شرکت هایی تحت عنوان شرکت های خدمات فنی و مهندسی و مراکز غیر دولتی بخش کشاورزی مجوزهای فعالیت دریافت کرده و در دهستان ها و روستاها همگام با کشاورزان در راستای افزایش ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی تلاش می کنند.

وی تامین امنیت غذایی را رسالت ذاتی وزارت جهادکشاورزی عنوان کرد و گفت: موضوع امنیت غذایی کشور که از زمان وقوع جنگ اوکراین برای سیاستگذاران و تصمیم گیرندگان داخلی ملموس تر گردید، در گذشته بارها مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است. اما همواره اختلاف نظرهایی بین کارشناسان نسبت به وجود مزیت نسبی در تولید برخی کالاها در هر کشور که در نهایت میان انها مبادله خواهد شد، وجود داشته است. اما وقوع این جنگ نشان داد که نمی توان تولید کالاهای اساسی مورد نیاز کشور را به امید مزیت نسبی کشورهای دیگر رها کرد. تلاطم های کالایی و نوسانات قیمت های محصولات کشاورزی که در کل دنیا به وجود آمد به دلیل پیش بینی ها و آمادگی ها و اهمیت دادن به مبحث امنیت غذایی کشور در چند سال اخیر و انباشت انبارها از کالاهای اساسی (هم از تولیدات داخلی و هم از طریق واردات) در کشور ما تا حد زیادی احساس نگردید. این امر باعث شد بسیاری از کشورها موضوع امنیت غذایی به ویژه تولید کالاهای اساسی و قوت غالب جامعه در داخل را مورد توجه جدی قرار دهند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه سیاست وزارت جهاد کشاورزی نیز بر  مبنای خودکفایی در تولید کالاهای اساسی قرار دارد، گفت: در دولت حاضر این موضوع در قالب برنامه های مختلفی همچون کشاورزی قراردادی پیگیری می شود. علت این امر نیز به کوچک بودن قطعات کشاورزی در کشور بر می گردد که هزینه تولید را بسیار بالا می برد. از طرفی مالکیت خصوصی نیز محترم است و نمی توان به اجبار یکپارچه سازی انجام داد. برای حل این مشکل طرح کشاورزی قراردادی در حال عملیاتی شدن است. برای مثال در استان ما در حوزه گندم آبی به سمت کشاورزی قراردادی حرکت می شود که فردی حقیقی یا حقوقی به عنوان پشتیبان عمل می نماید و کلیه کشاورزان فعال در آن حوزه را تحت پوشش خود قرار می دهد.

فتحی با اشاره به اصلاح الگوی کشت به عنوان برنامه دیگری که وزارت جهادکشاورزی در راستای تامین امنیت غذایی پیگیری می نماید گفت: علیرغم تاکیدها بر ارائه الگوی کشت تا زمان دولت حاضر هیچ الگویی تدوین و ابلاغ نشده بود. اما با حمایت های مجلس، قوه قضاییه و دولت متناسب با ظرفیت و پتانسیل هر شهرستان محصولات مناسب برای هر شهرستان تدوین و ابلاغ شده است.

وی با اشاره به سیمای کشاورزی استان اعلام کرد: از حدود یک میلیون و 400 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان بخش عمده ای بصورت اراضی دیم است. طرح جهش تولید در دیمزارها برای استفاده بیشتر از دیمزارها با استفاده از ارقام مناسب و به زراعی و استفاده بهینه از نزولات جوی طرح شده در استان مورد پیگیری و اجراست. علیرغم وجود خشکسالی در سالهای اخیر با اجرای طرح جهش تولید، میزان خرید گندم از سوی شرکت بازرگانی دولتی تا 3 برابر افزایش یافت که این افزایش در مورد محصولاتی مانند حبوبات، جو و علوفه های دامی نیز صادق است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گفت: کل میزان تولیدات کشاورزی استان 5 میلیون تن است که 3 میلیون تن آن مربوط به حوزه زراعت، یک میلیون تن مربوط به حوزه باغبانی و یک میلیون تن مربوط به حوزه دام و طیور است. در تولید تخم مرغ استان ما رتبه سوم کشوری را داراست اما در تولید مرغ تا دو سال بخش عمده ای از نیاز استان از استان های مجاور تامین می شد اما با سرمایه گذاری های خوبی که اتفاق افتاده است در حال حاضر میزان تولید و مصرف مرغ استان در شرایط برابر است که با کاهش مصرف اتفاق افتاده در حال حاضر با مازاد تولید مواجه هستیم که توسط شرکت پشتیبانی دام خریداری می شود.

فتحی با اشاره به افزایش تولیدات شیلاتی استان بیان کرد:  با توجه به فرصت های سرمایه گذاری در حوزه شیلات مخصوصا در حوضه ارس یا پشت دریاچه سدها، افزایش تولیدات تا 16 هزار تن در دستور کار سازمان جهادکشاورزی استان قرار دارد.

وی در مورد صنایع تبدیلی و تکمیلی افزود: خوشبختانه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی استان در وضعیت خوبی است. هرچند تا رسیدن به وضعیت ایده آل که نوع فرآوری با نوع ذائقه و سلیقه مصرف کننده مطابقت داشته باشد تلاش بیشتری لازم است. در این حوزه برای 5 میلیون تن محصول ظرفیت بسته بندی و نگهداری و فرآوری در قالب صنایع تبدیلی و تکمیلی ایجاد شده است. البته همچنان نیاز به سرمایه گذاری بیشتر و مشارکت شرکت های دانش بنیان وجود دارد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به ساختار ترویجی وزارت جهادکشاورزی ابراز کرد: وزارت جهادکشاورزی باید در روستاها همگام با کشاورزان حضور داشته باشد ونحوه استفاده از دانش جدید را به ایشان منتقل نماید تا عملکرد مناسبی را از سطح بدست آورد.

فتحی ضمن اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر حوزه دانش بنیان گفت: بخش کشاورزی همواره با علم و دانش عجین است اما نفوذ کند دانش در این بخش یک واقعیت است. دانشگاه ها می توانند در این زمینه کمک بسیار زیادی انجام دهند. لذا شرکت های دانش بنیانی که در سطح دانشگاه ها شکل می گیرند مورد استقبال متولیان این بخش واقع می شوند. حوزه های نیازمندی زیربخش های مختلف احصاء شده است که این شرکت ها می توانند در آن فعالیت داشته باشند و به لحاظ تامین ملزومات و خرید محصولات تولیدی مورد حمایت واقع شوند.

وی قانون تمرکز وظایف جهادکشاورزی را حوزه فعالیت دیگر دولت سیزدهم در بخش کشاورزی دانست و بیان کرد: در واقع قانون تنظیم بازار، قانون معطل مانده ای بود که دولت سیزدهم اجرا کرد. علیرغم تمام مشقات تلاش شد بازار از طریق تولید تنظیم شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در خصوص فرصت های فعالیت فارغ التحصیلان دانشگاه در بخش کشاورزی گفت: فارغ التحصیلان در قالب خدمات فنی و مهندسی در مراکز غیردولتی و شرکت های دانش بنیان و کلینیک های گیاه پزشکی و ...، یا بصورت ورود مستقیم در بخش تولید می توانند به فعالیت در این بخش بپردازند. منابع و امکانات مورد نیاز در اختیار علاقه مندان به فعالیت گذاشته خواهد شد. حیطه توسعه گلخانه ای نیز می تواند از جمله حوزه های همکاری بین دانشگاه و سازمان باشد.

فتحی قالب های بهره مندی دانشجویان از فرصت های حین گذران واحدهای درسی و بعد فارغ التحصیلی در حوزه کشاورزی را متعدد عنوان نموده و خواستار ورود دانشگاهها به تولید محصولات گلخانه ای برای درآمدزایی شد و بر استفاده از ظرفیت دانشگاه پیام نور اعم از برگزاری دوره های آموزشی کارکنان، طرحها و تحقیقات اساتید در حوزه های هوشمند سازی سامانه های تنظیم بازار، جهش تولید، اصلاح الگوی کشت و شرایط کشت مطلوب را در اولویت برنامه های این سازمان اعلام کرد

سرپرست دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی نیز در این جلسه عنوان کرد: به دنبال استقرار ده شرکت دانش بنیان تخصصی با لحاظ ظرفیتهای منطقه ای در دانشگاه پیام نور استان هستیم.

 میکائیل جمال پور در این نشست با اشاره به بهره مندی سازمان جهاد کشاورزی استان از ظرفیت‌ها و طرح های تحقیقاتی اساتید دانشگاه پیام نور؛ ارتباط حداکثری بین سازمانی در موضوعات صنایع نرم، امنیت غذایی و مشاغل خانگی را طرح و بر مسأله محور بودن این ارتباط در قالب تفاهم نامه تاکید کردند.

 وی با ابراز امیدواری از تشکیل اتاق فکر مشترک، هدایت علمی امور کشاورزی را حائز اهمیت دانسته و نقش دانشگاه و شرکت های دانش بنیان در توسعه محصولات کشاورزی سالم را تشریح کرد.

حجت الاسلام والمسلمین خلیلی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی نیز در این جلسه، بر بهره مندی از مباحث علمی در حوزه کشاورزی و ورود و حل دغدغه های مورد تاکید رهبری در جامعه تاکید نموده و لزوم توجه به امنیت غذایی و دانش بنیان کردن مباحث اقتصادی کشور را خواستار شد.

حجم ویدیو: 12.50M | مدت زمان ویدیو: 00:00:36
انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید