Iranian Agriculture News Agency

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی:

پدافند غیرعامل با حوزه کشاورزی عجین است

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: حوزه کشاورزی به دلیل عجین بودن با تهدیدات قهری و انسانی از دیرباز مورد توجه سیاستگزاران پدافند غیرعامل بوده است و فعالیت اداره کل غله وخدمات بازرگانی و شرکت پشتیبانی امور دام نمودی از این توجه است.

پدافند غیرعامل با حوزه کشاورزی عجین است

به گزارش خبرنگار ایانا در استان آذربایجان شرقی،  اکبر فتحی در جلسه کمیته پدافند غیرعامل سازمان که در سالن جلسات سازمان جهادکشاورزی برگزار شد، گفت: هر کسی فراخور وظیفه ای که دارد باید آنچه لازم است را در حوزه پدافند غیرعامل انجام دهد و ما باید مشخص کنیم که در این حوزه چه اقداماتی قرار است انجام دهیم.

وی ادامه داد: بخش کشاورزی از آنجا که همواره با تهدیدات قهری و انسانی روبروست، از گذشته با مفهوم پدافند غیرعامل عجین بوده است و برنامه ریزان و سیاستگزاران حوزه پدافند غیرعامل نگاه ویژه ای به حوزه کشاورزی داشته اند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی فعالیت اداره کل غله وخدمات بازرگانی و شرکت پشتیبانی امور دام را در حوزه پدافند غیرعامل برای بخش کشاورزی و تامین کالاهای استراتژیک دانست و افزود: اگر فعالیت های این مجموعه ها در تامین و ذخیره سازی کالاهای اساسی نبود، با مشکلات زیادی مواجه می شدیم و به همین دلیل است که به این مجموعه ها از دید پدافند غیرعامل نگاه می شود نه به عنوان یک شرکت، کما اینکه اگر به عنوان یک شرکت به این مجموعه ها نگاه می شد، طبق اصل 44 قانون اساسی در فرآیند فروش و واگذاری به بخش خصوصی قرار می گرفت اما به خاطر اهمیتی که در زمینه پدافند غیرعامل و ذخیره کالاهای اساسی دارند، به درستی از فرآیند خصوصی سازی دور نگه داشته شدند.

وی مراکز قرنطینه دامی و نباتی درگمرکات را یکی دیگر از نمونه های پدافند غیرعامل در حوزه کشاورزی دانست و اضافه کرد: وجود این مراکز یکی دیگر از نشانه های توجه به پدافند غیرعامل در حوزه کشاورزی است و فعالیت این مراکز به این دلیل است که از حملات زیستی جلوگیری شود.

فتحی افزود: متاسفانه مردم و در برخی موارد حتی خواص به فرآیند قرنطینه سازی ایراد می گیرند در صورتی که این فرآیند در حوزه پدافند غیرعامل می باشد و هر زمان به این مساله بی توجهی کرده ایم و از مجاری غیررسمی اقدام به واردات اقلام دامی و نباتی نموده ایم، آسیب دیده ایم و بیماری ها و آفات جدید وارد کشور شده اند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به پیش بینی ساختارها و دستگاههای متولی پدافند غیرعامل در وزارت جهاد کشاورزی، گفت: این ساختارها در حال حاضر نقش خود را ایفا می کنند اما نیاز است که با فعالیت بیشتر خودمان را ارتقا داده و با پیشرفتی که در دنیا وجود دارد، همراه شویم و به سمت پیشگیری حرکت کنیم.

وی در خصوص اهمیت پدافند غیرعامل گفت: اگر پدافند غیرعامل به خوبی اجرا شود و نگاه تشریفاتی به آن نداشته باشیم، هیچ بحرانی ایجاد نمی شود که نیاز به مدیریت آن باشد، حتی در مواردی مانند جاری شدن سیل نیز، وجود زیرساخت های لازم می تواند از بروز بحران و غافلگیری جلوگیری کند.

فتحی با تاکید بر استفاده از اعتبارات استانی و ملی برای انجام اقدامات پدافد غیرعامل گفت: اگر از ساختارها به درستی استفاده کنیم می توانیم منابع لازم برای حوزه پدافند غیرعامل را تامین کنیم چرا که میزان اعتبارات تملک دارائی ملی و استانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در سال بیش از 5000 میلیارد ریال است که یک درصد آن معادل 50 میلیارد ریال باید در حوزه پدافند غیرعامل هزینه شود .

وی افزود: البته باید اعتبارات ملی در حوزه پدافند غیرعامل را نیز مطالبه کرد و اگر بتوانیم منابع ملی و استانی را به خوبی شناسایی کنیم و از آنها به درستی استفاده کنیم می توانیم به خوبی پیشگیری لازم را انجام دهیم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در پایان سخنان خود گفت: جلسات کارگروه های مرتبط با کشاورزی و امنیت غذایی پدافند غیرعامل باید به صورت مرتب برگزار شده و همه اعضا نیز حضور فعال در آن داشته باشند چرا که حضور هر کدام از اعضا ضروری بوده و در زمینه اجرای مصوبات کارگروه می تواند کارگشا باشد.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید