Iranian Agriculture News Agency

در سال جاری؛

40 هزار هکتار زراعت چوب در کشور انجام می شود

تولید ۱۲ میلیون مترمکعب چوب تا پایان برنامه هفتم توسعه

مدیر طرح زراعت چوب سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: بر اساس هدف کمی در سال 1400 و مطالعات موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور 40 هزار هکتار زراعت چوب در کشور انجام خواهد شد.

40 هزار هکتار زراعت چوب در کشور انجام می شود

 کامران پور مقدم رئیس مرکز حنگل های خارج از شمال و مدیر طرح زراعت چوب و مدیر طرح زراعت چوب سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در گفتگو با خبرنگار ایانا با اشاره به کشت گونه‌های سریع الرشد پس از منع بهره‌برداری از جنگل‌ها در برنامه ششم توسعه، گفت: بر این اساس بیشترین تأکید برای تأمین بخشی از چوب مورد نیاز کشور بر اجرای طرح زراعت چوب قرار گرفته است.

وی افزود: بر اساس برنامه‌های اجرایی از ابتدای برنامه پنج‌ساله ششم توسعه، زراعت چوب در اراضی ملی و مستثنیات اشخاص انجام‌شده است.

پور‌ مقدم با اشاره به همکاری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور در سال 97، گفت: در دو برنامه پنج‌ساله ششم و هفتم توسعه حدود 315 هزار هکتار در قالب طرح زراعت چوب قرار گرفت.

مدیر طرح زراعت چوب تصریح کرد: در قالب دو برنامه ششم و هفتم توسعه با برش میانگین 30 هزار هکتار در هرسال این طرح ملی در سال 97 تدوین شد.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی و هماهنگی بخش خصوصی و صاحبان صنایع چوب در سال گذشته، یادآور شد: بحث تولید نهال سریع الرشد و مشارکت در زراعت چوب سال گذشته در  بیش از 22 هزار هکتار از عرصه ملی و مستثنیات زیر کشت زراعت چوب قرار گرفت.

مدیر طرح زراعت چوب بیان کرد: از ابتدای برنامه ششم توسعه تا پایان سال 99، 50 هزار هکتار زراعت چوب در کشور انجام‌شده است.

به گفته پور مقدم؛ بر اساس هدف کمی در سال 1400 و مطالعات موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور 40 هزار هکتار زراعت چوب در کشور انجام خواهد شد.

وی با اشاره به در اختیار گذاشتن نهال رایگان به متقاضیان زراعت چوب، تصریح کرد: برای این منظور تسهیلات بانکی نیز به‌عنوان کمک‌های فنی و اعتباری با سود 12 درصدی با 4 سال تنفس نیز پرداخت می‌شود.

به گفته وی؛ مجموع کمک‌های فنی و اعتباری در نظر گرفته‌شده توسط دولت و بانک‌های عامل 30 میلیارد تومان برای سال جاری است.

وی تصریح کرد: در سال 1400، یارانه 35 میلیارد تومانی برای تأمین نهال مورد نیاز کشت چوب مصوب شده که تاکنون تخصیص داده نشده است.

مدیر طرح زراعت چوب با ابراز امیدواری در خصوص تخصیص یارانه تأمین نهال در دولت جدید، افزود: قطعاً با تخصیص یارانه تأمین نهال جهش بیشتری را در بحث زراعت چوب شاهد خواهیم بود.

وی میزان چوب استحصالی در سال گذشته اعم از زراعت چوب و منابع تأمینی غیر جنگلی را 2 میلیون مترمکعب عنوان کرد و گفت: در حال حاضر نیاز کشور 5 تا 6 میلیون مترمکعب است که پیش‌بینی می‌شود تا پایان برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه به تولید بیش از 12 میلیون مترمکعب برسیم که البته نیازمند همراهی برای تأمین نهال یارانه دار و وجود اعتبارات پشتیبانی مانند ایجاد زیرساخت و آماده‌سازی عرصه است.

پور مقدم خاطرنشان کرد: هرچند همچنان محدودیت‌هایی نظیر مشکلات تخصیص آب‌های نامتعارف و پساب‌ها برای اجرا به‌عنوان محدودیت‌ها و موانع توسعه زراعت چوب باقی است.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید