Iranian Agriculture News Agency

صیادی در گفتگو با ایانا خبر داد:

کشت آلوئه‌ورا در سطح یک هکتار در روستای فارفار شهرستان مرند

معاون رئیس سازمان ومدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند از کشت آلوئه‌ورا (صبر زرد) در یک هکتار از زمین‌ کشاورزی در روستای فارفار شهرستان مرند خبر داد.

کشت آلوئه‌ورا در سطح یک هکتار در روستای فارفار شهرستان مرند

 علی صیادی در گفتگو با خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت توسعه کشت گیاهان دارویی و خوراکی اظهار داشت: با کمبود آبهای زیر زمینی وتغییر آب وهوا، الگوی کشت حاکم در شهرستان عمدتاً تولید محصولات با نیاز آبی زیاد بوده و این باعث افت شدید آبهای زیرزمینی در شهرستان شده و احتمالاً در آینده نزدیک اراضی کشاورزی را به خاطر کمبود آب از دست بدهیم.

وی با بیان اینکه سیاستهای جهادکشاورزی در این زمینه کشت و توسعه محصولاتی با حداقل مصرف آب و درآمد خوب برای کشاورزان می باشد ادامه داد: براین اساس از سال 1399کشت گیاهان دارویی، زینتی، وآلوئه ورا در برنامه مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قرار گرفته و در این سال کشت آلوئه ورا در 2 هزار مترمربع در سه واحد گلخانه ای با هدف ترویج و توسعه کشت گیاهان دارویی شروع شد و در اوایل سال 1400 نخستین مزرعه پرورش آلوئه ورا در فضای باز در سطح یک هکتار آغاز و در آینده نزدیک بعد از طی مراحل اداری و تا شروع فصل سرما ، سازه های گلخانه ای این زمین را احداث و به بهره برداری خواهیم رساند تا در زمستان شاهد بهره برداری از این گلخانه باشیم.

 صیادی با بیان اینکه گیاه دارویی آلوئه ورا کم آب بر است که نیاز زیادی به سموم، کود و ادوات کشاورزی ندارد و از این رو محصولی اقتصادی و پر رونق است گفت: سطح زیر کشت گیاه آلوئه ورا در شهرستان مرند 1.2 هکتار است که از این سطح 0.2 هکتار در محیط سرپوشیده گلخانه ای در روستای بهرام  و شهر بناب جدید مرند می باشد.

معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند به میزان برداشت این محصول اشاره کرد و گفت: در طول سال ۴ بار این محصول برداشت می‌شود که می تواند در سفره کشاورزان رونق خوبی ایجاد کند.

 صیادی با بیان اینکه این مزرعه برای 8 نفر به صورت مستقیم وبرای 15 نفر غیر مستقیم شغل ایجاد خواهد نمود افزود: پیش بینی می شود برداشت سالانه این محصول بیش از  800 الی 950 تن در سال باشد که روانه بازارهای  استان و شهرهای همجوار خواهد شد.

وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت رو به گسترش کشت این گیاه در استان  وشهرستان ، توسعه زیرساخت‌های صنایع تبدیلی در این بخش برای استفاده از این قابلیت و فرصت ضروری است.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید