Iranian Agriculture News Agency

آذربایجان شرقی از استان‌های پایلوت در کشور برای پرورش و اصلاح نژاد گاومیش

مدیر امور دام سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی از تولید 21 هزار و 664 تن شیر و یک هزار و 456 تن گوشت گاومیش در سطح استان آذربایجان شرقی خبر داد.

آذربایجان شرقی از استان‌های پایلوت در کشور برای  پرورش و اصلاح نژاد گاومیش

محمدحسین اقدمی مدیر امور دام سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی در حاشیه بازدید از واحدهای پرورش گاومیش در روستای مایان شهرستان تبریز در گفتگو با خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقیمیزان تولیدات شیر و گوشت جمعیت گاومیش در استان را بترتیب 21664 تن شیر و 1456 تن گوشت برای سالجاری اعلام نمود و گفت: این مقدار از تولیدات، 3.7 درصد از کل شیر تولیدی استان و 2.6 درصد از کل گوشت تولیدی استان را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی با جمعیت دامی حداقل سی هزار راس گاومیش، بعنوان یکی از استانهای پایلوت در سطح کشور برای مباحث پرورش و اصلاح نژاد تعیین گردیده و در این راستا از اعتبارات ملی مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی کشور بهره مند می گردد گفت: با عنایت به کثرت جمعیت دامی در شهرستان تبریز و تجمع پرورش دهندگان گاومیش در روستای مایان(سفلی وعلیا) و روستاهای همجوار، روستای مایان شهرستان تبریز بعنوان قطب پرورش گاومیش در استان و پایلوت برای اجرای طرحهای اصلاح نژادی گاومیش انتخاب و با استفاده از اعتبارت ملی، مباحث اصلاح نژادی (ثبت مشخصات و رکوردگیری شیر، تلقیح مصنوعی ) در دست اقدام بوده و علاوه بر آن در مباحث تامین نهاده از جمله سبوس و جو نیز مساعدتهای لازم معمول می‌شود.

وی با بیان اینکه طی سالهای اخیر توسعه پرورش گاومیش در سطح کشور در دستور کار قرارگرفته است که عمده دلایل آن مقاومت بودن دام به شرایط سخت و انواع بیماریها، بالا بودن درصد چربی شیر(مابین 6 الی 8 درصد چربی)، کم توقع بودن دام به مباحث تغذیه ای و از همه مهمتر، بالا بودن قیمت شیر و فرآورده های لبنی از قبیل سرشیر و کره نسبت به سایر محصولات دامهای سنگین می باشد افزود: یکی از خصوصیات و  ویژگی این دام کم توقع بودن آن در خوراک است که باعث شده هزینه تولید شیر و گوشت آن نسبت به سایر دام‌ها بسیار پایین‌تر باشد و نیز گاومیش نسبت به بیماری‌های دامی بسیار مقاوم است و نکته دیگر در خصوص پرورش گاومیش ، سازگاری این دام با شرایط محیطی و اقلیمی است که این دام را  ارزشمند کرده است و نیز باعث می شود تا محصول تولید شده نسبت به سایر دام‌ها از کیفیت بالاتری برخوردار باشد.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید