Iranian Agriculture News Agency

کشت پاییزه بیش از ۱۸۸ هزار هکتار غلات در خراسان شمالی

۱۸۸ هزار و ۵۰۰ هکتار از کشتزارهای خراسان شمالی امسال زیر کشت پاییزه گندم و جو قرار گرفت که در مقایسه با سال گذشته تغییر چندانی ندارد.

کشت پاییزه بیش از ۱۸۸ هزار هکتار غلات در خراسان شمالی

به گزارش خبرنگار ایانا در استان خراسان شمالی، مدیرامور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: از مجموع سطح زیر کشت ۴۷ هزار و ۵۰۰ هکتار مربوط به گندم آبی، ۹۸ هزار هکتار گندم دیم، ۲۳ هزار هکتار جو آبی و ۲۰ هزار هکتار جو دیم است.

نقی کاظمیان گفت: برای کشت غلات در سال جاری در مناطق سردسیر مشکل خاصی وجود نداشت اما در دیمزارهای جنوبی استان که شامل شهرستان های گرمه، جاجرم و اسفراین است برنامه ریزی خاصی نداشته ایم.

وی گفت: کشاورزان این استان در سال های گذشته تا ۲۰ مهر که باران های موثر در منطقه داشته ایم کشت غلات را انجام می دادند اما در سال جاری بارش موثری در آبانماه نداشتیم و حتی کشت محصولات به دیماه نیز موکول شد.

کاظمیان اظهار کرد: در سال زراعی جاری ۱۰۰ درصد برنامه ابلاغی وزارتخانه در خصوص گندم و جو آبی اجرا شد و در بخش کشت دیم نیز ۹۶ درصد از کشتزارها زیر کشت رفت.

وی با بیان اینکه به کشاورزان مناطقی که باران موثر در اواخر مهر نداشتند توصیه به خشکه کاری شده است، افزود: در هر صورت کشاورزان نباید کشت را به تاخیر بیندازند.

کاظمیان افزود: در راستای کشاورزی پایدار با توجه به تغییرات آب و هوایی و بسته به سازگاری مناطق، بذرهای بینابین و نیمه بهاره را به کشاورزان توصیه شد تا با باران های آذر و دی نیز از رشد لازم برخوردار شوند.

مدیرامور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در سال زراعی جاری سطح زیر کشت غلات در شهرستان اسفراین در مقایسه با پارسال ۲ هزار هکتار افزایش داشت که منابع آبی آن از سد بیدواز تامین شد.

کاظمیان با بیان اینکه آب ۵۹ درصد گندم آبی استان از رودخانه های فصلی تامین می شود، گفت: بعضا اراضی پایین دست رودهای استان با کمبود منابع آبی مواجه شدند که از جمله امسال مشکلاتی برای کشاورزان مانه و سملقان ایجاد شد و موجب شد کشتزارهای آنها زیر کشت گندم نرود.

وی گفت: با توجه به اینکه عمده آب مصرفی کشاورزان شیروان و فاروج از چاه تامین می شود، در این مناطق تغییر خاصی در الگوی کشت نداشتیم.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید